• Afgewezen voor een stageplek? 21 mei 2019

Als u wordt afgewezen voor een stageplek kan een werkgever daar natuurlijk een goede reden voor hebben. Helaas komt het ook voor dat discriminatie een rol speelt.

• Vacature voorzitter Urgentiecommissie 21 mei 2019

Per 1 september 2019 is de gemeente op zoek naar een onafhankelijke voorzitter voor de Urgentiecommissie.

• Informatieavond ‘Energie besparen’ Ameide groot succes! 21 mei 2019

Op 14 mei startte de gemeente Vijfheerenlanden een duurzame buurtactie over energie besparen voor inwoners van Ameide.

• Afspraak maken 21 mei 2019

Om wachtrijen te voorkomen, werken wij voor de aanvraag van producten op afspraak.

• Waardlanden gaat afval Vianen inzamelen 21 mei 2019

Waardlanden zamelt vanaf 1 juni 2019 ook het afval in de voormalige gemeente Vianen in.

• Vijfheerenlanden positief over textielsorteercentrum Avres en Het Goed 17 mei 2019

Het college van burgemeester en wethouders stelt aan de gemeenteraad voor om positief te besluiten over het plan van Avres om samen met kringloopbedrijf Het Goed een textielsorteercentrum te beginnen in Gorinchem.

• Burgemeestersvacature gemeente Vijfheerenlanden opengesteld. 17 mei 2019

Op 16 mei 2019 heeft de raad van de gemeente Vijfheerenlanden in een bijzondere raadsvergadering de profielschets voor de vacature burgemeester gemeente Vijfheerenlanden vastgesteld.

• Sportcentrum Helsdingen schakelt over op zonne-energie 23 mei 2019 Zonnepanelen op het dak van Sportcentrum Helsdingen

Op Sportcentrum Helsdingen zijn vorige week 284 zonnepanelen geplaatst. Dit is een aanvulling op de 76 zonnepanelen die in 2015 op het dak van het sportcentrum zijn geplaatst. De verwachting is dat de panelen jaarlijks 75.000 kWh aan elektriciteit opleveren.

• Wanneer zet ik afval buiten? 15 mei 2019

Om overlast van ongedierte te beperken en onze gemeente schoon te houden, is het belangrijk om zakken met plastic en afvalcontainers niet te vroeg buiten te zetten. Daarom zijn er regels voor het aanbieden van afval.

• Digitaal Inwonerspanel gemeente Vijfheerenlanden 13 mei 2019

Misschien heeft u ook gelezen dat weekblad Het Kontakt een TIP Inwonerspanel heeft opgericht. Dit is een ander digitaal panel dan dat van de gemeente. In dit artikel leggen we daarom nog een keer uit wat het Inwonerspanel van de gemeente is.

• Integrale controles 14 mei 2019

Afgelopen maand heeft de gemeente bedrijven gecontroleerd op mogelijke overtredingen op gebieden zoals milieuvoorschriften, bedrijfsvoorraad, brandveiligheid, gebruik elektriciteit.

• Koopzondagen 14 mei 2019

In maart 2019 zijn alle bewoners gevraagd of zij willen dat de winkels in de eigen woonplaats op zondag open zijn.

• Voorstraat in Vianen 06 mei 2019

Het Noordplein van de Voorstraat is in mei, juni, augustus en september in weekenden vanaf vrijdag 11.00 uur t/m maandag 6.00 uur dicht voor verkeer. In juli is het plein de hele maand, behalve de maandagen, dicht vanaf 11.00 uur.

• Ameide richting aardgasvrij 09 mei 2019

Op 14 mei start de gemeente Vijfheerenlanden een duurzame buurtactie voor inwoners van Ameide.

• Bestrijding eikenprocessierups 07 mei 2019

De eikenprocessierups wordt steeds meer een plaag en de brandhaarden kunnen ernstige klachten geven. Binnenkort starten we met de bestrijding.

• Veteranendag Vijfheerenlanden 15 juni 2019 23 mei 2019

De gemeente Vijfheerenlanden organiseert op zaterdag 15 juni aanstaande de Veteranendag Vijfheerenlanden.

• Wie verdient er volgens u een lintje? 20 mei 2019

Heeft u iemand op het oog? Dien dan een aanvraag in bij de gemeente! Want iedereen kan iemand anders voorstellen.

• Maar liefst 21 inwoners verrast met Koninklijke onderscheiding

In de onze gemeente zijn vrijdag 26 april maar liefst 21 inwoners verrast met een Koninklijke onderscheiding.

• Voertuigwrak Lingedijk Leerdam 04 maart 2019

Op 25 februari 2019 is op het parkeerterrein, gelegen aan de Lingedijk tegen over de Glasfabriek te Leerdam, een voertuig(wrak) aangetroffen en weggesleept.