Niet eens met een besluit?

Wekelijks plaatsen we een beknopt overzicht van besluiten die de gemeente heeft genomen. Het gaat om besluiten waartegen u een zienswijze in kunt dienen, bezwaar kunt maken of tegen in beroep kunt gaan. Als u het niet eens bent met een besluit, dan kunt u ons dat laten weten. Hieronder geven we daar algemene informatie over. In de officiële publicatie staat hoe u dat kunt doen.

Zienswijze

U kunt schriftelijk of mondeling uw zienswijze over een ontwerpbesluit indienen bij de gemeenteraad. U kunt alleen zienswijze indienen als het ontwerpbesluit ter inzage ligt. Voor mondelingen zienswijzen kunt u een afspraak maken met de gemeente.

Bezwaar

U kunt een bezwaar indienen bij het bestuursorgaan (college van B&W of burgemeester) dat het besluit heeft genomen. Doe dat binnen zes weken na de dag van verzending van besluit. Deze datum staat in de officiële publicatie. U kunt alleen bezwaar maken als u belanghebbende bent. Stuur uw bezwaar naar gemeente Vijfheerenlanden.

Beroep

Bent u belanghebbende en wilt u beroep instellen tegen een besluit? Dan kan dat alleen als u in de voorprocedure tijdig uw zienswijze heeft ingediend, of als het u niet verweten kan worden dat u dat niet heeft gedaan. Een beroepschrift kunt u binnen zes weken vanaf de datum waarop het besluit ter inzage is gelegd, indienen bij de Rechtbank Midden-Nederland, Utrecht.

Vereiste gegevens

Zet op uw zienswijze, bezwaarschrift of beroepschrift altijd uw naam, adres en handtekening. Verder zet u er in om welk besluit het gaat en waarom u het daar niet mee eens bent.

Voorlopige voorziening

Als u wilt voorkomen dat het besluit wordt uitgevoerd terwijl uw bezwaar- of beroepschrift wordt behandeld, dien dan een verzoek om een voorlopige voorziening in bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland. Dit kan pas nadat u het bezwaarschrift of beroepschrift heeft ingediend. U betaalt hiervoor griffierecht.

Ruimtelijke plannen

Voor ruimtelijke plannen zoals bestemmings-, wijzigings- en uitwerkingsplannen geldt  een andere procedure. Deze staat in de officiële publicatie. U kunt ook contact opnemen met team Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoon 088 599 7000.