Donkere dagen offensief

Vanwege de donkere dagen en wegens auto-inbraken in Vianen, vragen de politie en de gemeente u om waakzaam te zijn.

Wanneer een woning onverlicht is, zien inbrekers dat de bewoners niet thuis zijn. Daarom is het verstandig om gebruik te maken van tijdschakelaars en buitenlampen die werken met een sensor. Geef uw woning dus een bewoonde indruk en speel de inbreker in de kijker door goede verlichting te plaatsen.

Tips:

• Sluit ramen en deuren en doe alles op slot. Ook als u alleen even boodschappen gaat doen of de hond uit gaat laten
  • Wacht niet totdat u zelf slachtoffer wordt, maar zorg dat uw woning goed hang-en-sluitwerk heeft
  • Laat geen (waardevolle) spullen in de auto liggen
  • Bel direct 112 bij verdachte situaties. De politie komt liever te vaak dan te laat. Snel alarm slaan betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken
  • Bij verdachte situaties of onraad altijd 112 bellen
  • Geen spoed wel politie: 0900-8844
  • Sluit u aan bij een buurtpreventiegroep in uw buurt of begin er zelf een