Duurzame buurtactie in Ameide

Een duurzame woning is comfortabel, heeft een lagere energierekening en draagt bij aan een beter leefmilieu. Gemeente Vijfheerenlanden wil daarom duurzaam wonen bevorderen. Zo dragen we bij aan de ambities uit het Klimaatakkoord. Ameide is een pilot in onze aanpak. Samen met het Regionaal Energieloket start de gemeente daarom met een duurzame buurtactie in Ameide om koopwoningen in stappen te verduurzamen.

In stappen naar een duurzame woning

We hebben eigenaren van koopwoningen in Ameide een brief gestuurd. De mogelijkheden tot verduurzamen en energie besparen verschillen per type woning. Het Regionaal Energieloket maakt daarom, op ons verzoek, van de meest voorkomende woningtypen in Ameide een advies op maat.

Voorbeeldwoning gezocht

Ter voorbereiding op een informatieavond later dit jaar zoeken wij van de verschillende woningtypes in Ameide een voorbeeldwoning. Per voorbeeldwoning brengen we in kaart mogelijk is op het gebied van energiebesparing, comfortvergroting en energieopwekking. Dat advies is dan ook te gebruiken voor uw buren in hetzelfde woningtype. U kunt uw huis aanmelden als voorbeeldwoning. Als uw woning geselecteerd wordt, wordt er kosteloos een uitgebreid maatwerkadvies van uw woning gemaakt. Hieronder leest u wat hierbij komt kijken en hoe u zich kunt aanmelden.

Meld u aan voor een gratis maatwerkadvies energie!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om uw woning te verduurzamen? Ga dan naar go.regionaalenergieloket.nl/ameide en klik op de roze knop “Aanmelden”. Hier kunt u uw gegevens achterlaten en maakt u kans op een gratis maatwerkadvies van uw woning.

Het vervolg

Voor ieder woningtype wordt één voorbeeldwoning geselecteerd. Bent u de eigenaar van één van de geselecteerde voorbeeldwoningen, dan nemen de adviseurs van het Regionaal Energieloket contact met u op. Zij maken met u een afspraak voor het maken van het maatwerkadvies en de infraroodbeelden. Het bezoek neemt ongeveer een uur per woning in beslag. Alle adviezen en de specifieke mogelijkheden per woningtype die uit de rapporten naar voren komen, worden aan buurtgenoten gepresenteerd tijdens de informatieavond later dit jaar.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Regionaal Energieloket door te mailen naar info@regionaalenergieloket.nl of telefonisch via 088 - 525 41 10. U kunt ook alvast een kijkje nemen op de website van het Regionaal Energieloket: www.regionaalenergieloket.nl