Scootmobiel informatiedag 3 juli 2019

Steeds meer mensen maken gebruik van een scootmobiel, voor hen kan het heel lastig zijn om op een veilige manier aan het verkeer deel te nemen. Het verkeer wordt steeds drukker en de verkeersregels worden soms aangepast. Rijdt u met een scootmobiel? Kom dan naar onze gratis informatiedag.

De gemeente Vijfheerenlanden organiseert samen met de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Alblasserwaard en Veilig Verkeer Nederland een scootmobiel informatiedag op woensdag 3 juli. Deelname is gratis en vrijwillig. Het is geen examen en zeker niet verplicht. Wij sturen de bij ons bekende scootmobielgebruikers een brief over dit aanbod.

Programma

Tijdens het ochtendprogramma besteden we aandacht aan de verkeerstheorie. Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen krijgen volop de aandacht. Dit is erg belangrijk omdat u als gebruiker van een scootmobiel op de rijbaan, het fietspad en het trottoir mag rijden. Voor u gelden dan de regels van bestuurder, fietser of voetganger en hiervoor gelden niet dezelfde regels. We vinden het daarom erg belangrijk om uitvoerig bij de theorie stil te staan.

’s Middags rijdt u onder begeleiding in uw eigen scootmobiel een route door de wijk. Ook testen we uw rijvaardigheden. Na de training krijgt u een persoonlijk advies op papier en een bewijs van deelname.

Tijdens de praktijkoefeningen ’s middags is er een leverancier van scootmobielen aanwezig om eventuele kleine ongemakken aan uw scootmobiel direct te verhelpen.

Wanneer en waar?

• Woensdag 3 juli 2019
  • Dorpshuis De Linde
  • Lindenstraat 1, Meerkerk
  • De dag duurt van 10.00 tot 15.15 uur. Wij zorgen voor koffie en een lunch.
  • Aan de training zijn géén kosten verbonden. Ook de koffie en lunch zijn gratis.

Wij vragen u zich aan te melden. Dat kan bij:

Veilig Verkeer Nederland, Linda de Jong, e-mailadres: werkgroepsenioren@kpnmail.nl of door te bellen, 0184 – 685 317. U kunt een bericht achterlaten en na inschrijving ontvangt u een bevestigingsbrief. De uiterste inschrijfdatum is donderdag 27 juni.

Vragen?

Hebt u nog vragen dan kunt u contact opnemen met mevrouw Linda de Jong via, 0184 – 685 317.