Vijfheerenlanden maakt balans op van schade jaarwisseling

De totale schade aan gemeentelijke eigendommen in Vijfheerenlanden tijdens de afgelopen jaarwisseling bedraagt € 20.215. Dit is € 2.000 meer dan vorig jaar in de afzonderlijke gemeenten.

Preventie

De gemeente heeft dit jaar preventief bijgedragen aan New Years Eve in Gorinchem. Het gaat onder andere om de kosten van busvervoer van de jongeren uit de gemeenten Leerdam en Zederik naar dit feest. Door dit evenement is er voor jongeren uit de regio gedurende de hele jaarwisseling op één locatie een feest. De deelnemende gemeenten evalueren de impact van deze experimentele aanpak en of het voor herhaling vatbaar is.

Burgemeester Jan Pieter Lokker over de schade aan gemeentelijke eigendom tijdens de oud- en nieuw viering “Elke Euro die we uitgeven aan schade is er één teveel en kunnen we honderd keer beter besteden aan activiteiten die er wel toe doen in Vijfheerenlanden. Daarom hebben we dit jaar bewust ook ingezet op preventie om schade te voorkomen. Hiervoor hebben we financieel bijgedragen aan New Years Eve in Gorinchem als mooi alternatief voor onze jeugd. Het gaat hier om een experiment waar we zeker lering uit zullen trekken.”