Afvalinzameling

Reinigingsdienst Waardlanden

Woont u in Ameide, Hei- en Boeicop, Kedichem, Leerbroek, Leerdam, Lexmond, Meerkerk, Nieuwland, Oosterwijk, Schoonrewoerd, Tienhoven aan de Lek dan haalt Reinigingsdienst Waardlanden het afval bij u op. Lees meer over afval scheiden op de website van Reinigingsdienst Waardlanden of download de gratis app in de AppStore of bij GooglePlay.

Ga naar de website van Waardlanden

Bent u inwoner van Everdingen, Hagestein, Hoef en Haag, Vianen of Zijderveld?

De Stadswerf haalt uw afval op. Hieronder leest u hoe dit werkt. 

Wanneer zet ik mijn afval buiten?

Op de ophaaldag mag u de afvalcontainer vanaf 7.00 uur buiten zetten. Zorg dat de minicontainer voor 7.30 uur buiten staat. Haal hem na het legen weg.

Hoe bied ik mijn afvalcontainer aan?

Afvalcontainers moeten twee aan twee met de klepopening naar de weg staan. Dit moet overal, behalve in wijk 3 het Centrum. Doe al uw afval in de afvalcontainer. We nemen namelijk geen losse zakken mee. Zorg wel dat de deksel dicht kan. Uw plastic afvalzakken zet u op dezelfde plaats als de afvalcontainers.

Hoe helpt u onze medewerkers om uw afval mee te nemen?

  • Doe het afval in de juiste container. 
  • Parkeer op de ophaaldagen uw auto of motor niet voor de containers en zakken
  • Kijk op de tekening voor de beste manier om uw container neer te zetten

Als u het zo doet, kunnen we uw afval gewoon meenemen.

Instructie hoe de containers wel en niet aan de straat moeten worden gezet

Let op! In de Binnenstad van Vianen werkt het anders. Zet de containers daar met het handvat naar de weg neer. Dit geldt voor de volgende adressen: Brederodestraat, Molenstraat, Oliestraat, Lombardstraat, Achterstraat, Bakkerstraat, Hofplein, Kortendijk, Langendijk, Voorstraat, Klooster, Korte Kerkstraat, Kerkstraat, Keizerstraat, Weesdijk, Buitenstad, Ringdijk, Zomerdijk, Varkensmarkt, Valkenstraat, Stalstraat en Walsland. 

Afvalcontainer niet geleegd

Is uw afvalcontainer niet geleegd? Op de rode of gele kaart kunt u lezen waarom niet. U kunt uw afval natuurlijk zelf bij de stadswerf langsbrengen. Dit kan van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 uur en 15.30 uur of op zaterdag van 09.00 uur tot 13.00 uur.

Hoe vaak wordt het afval opgehaald?

  • We legen de groene en grijze afvalcontainer 1 keer per 2 weken. In de oneven weken de groene en in de even weken de grijze afvalcontainer
  • We halen het oud papier 1 keer per maand op. Dit doen we op een werkdag vanaf 18.00 uur. Op zaterdag wordt de afvalcontainer voor oud papier vanaf 07.30 uur geleegd
  • Het plastic afval halen we 1 keer per 2 weken op
  • Grof afval wordt 1 keer per week opgehaald. Alleen op maandag en alleen op afspraak. Bel voor een afspraak 0347 369 911

Nieuwe afvalcontainer of afvalpas nodig

Heeft u een nieuwe afvalcontainer nodig? Vraag deze hieronder online aan. 

Nu regelen

Nieuwe bewoners kunnen een pasje voor de ondergrondse afvalcontainer bij de Stadswerf ophalen. Is uw pasje voor de ondergrondse afvalcontainer kapot? Haal gratis een nieuw pasje bij de stadswerf. Bent u uw pasje kwijt? Dan betaalt u de kosten van een nieuwe.

Mini afvalcontainer

Is uw mini afvalcontainer kapot of verdwenen? Of heeft u liever een grotere of kleinere container? Vraag er eentje online aan. 

Ondergrondse afvalcontainer

Heeft u last van stank uit een ondergrondse afvalcontainer? Of is de ondergrondse afvalcontainer stuk? Laat het ons weten. Meld het online. 

Melding Openbare Ruimte

Contactgegevens 

Stadswerf
Sportlaan 4 
4133 NN Vianen
0347 369 911