Ongediertebestrijding en melding dode dieren

Heeft u last van ongedierte? Laat het ons weten. Bel voor de meeste soorten ongedierte zelf een bestrijdingsbedrijf.

Heeft u last van ongedierte? Vaak kunt u dit zelf bestrijden. Maar soms is het gevaarlijk voor de gezondheid. Meld bijvoorbeeld overlast van ratten of kakkerlakken bij ons. Ook komen we voor een bijennest als dit op terrein van de gemeente is, zoals de openbare weg. Voor de bestrijding van ander ongedierte bent u zelf verantwoordelijk.

Heeft u een muskusrat of beverrat gezien? Meld dit bij het Meldpunt Muskusrattenbeheer.

Klein ongedierte zoals mieren, kakkerlakken, wespen, mollen en bladluizen kunt u zelf bestrijden. Of huur een professionele ongediertebestrijder in. U vindt hun gegevens op bijvoorbeeld:meldpunt ongedierte.

Heeft u last van oogstmijt? Dit kunt u niet bij ons melden. Kijk op de website huidziekten.nl voor tips.

Ziet u een dood dier liggen op grond van de gemeente? Laat het ons weten. Wij zorgen dat het opgehaald wordt.

Melding Openbare Ruimte