Leerdam: Broekgraaf

Met Broekgraaf krijgt Leerdam een nieuwe, ruime, kinderrijke, bloeiende wijk. Direct gelegen aan de natuur van het Groene Hart, dus volop de gelegenheid op avontuur te gaan, te ontdekken.

Aan de westkant van Leerdam wordt pal aan het Groene Hart een nieuwe, ruim opgezette woonwijk gebouwd met ongeveer 1000 woningen. De woonwijk bevindt zich in een landelijke omgeving en kenmerkt zich door veel groen en water.

Op 60 hectare worden sterk in architectuur verschillende woningen gerealiseerd, die een belangrijke aanvulling vormen op het bestaande woningaanbod in Leerdam. Water- en groenzones verbinden de verschillende woonbuurten, die buurt voor buurt een eigen specifieke architectuur krijgen. Er zijn grote variaties te zien in bouwhoogten, dakvormen, gevels en uitstraling.

Verkoop nieuwe kavels

Zaterdag 11 november 2017 tussen 11.00-14.00uur in Het Oude Posthuys (Meent 57 Leerdam) start de verkoop van de nieuwe kavels in Broekgraaf. 

Op deze kavels ben je zo vrij als een vogel. Rietgedekt en nostalgisch of juist modern, groot of klein, bijna alles is mogelijk bij het bouwen van je eigen droomhuis! Aan de westkant van Leerdam wordt pal aan het Groene Hart een nieuwe, ruim opgezette woonwijk gebouwd met een kleine 1000 woningen. De jonge wijk bevindt zich in een landelijke omgeving en kenmerkt zich door veel groen en water. Met de ecologische zone die grenst aan de wijk beleef je de natuur letterlijk in je achtertuin! En door de gunstige ligging tussen de A2, de A15 en de A27 ben je in nog geen 30 minuten in Utrecht, Rotterdam of Den Bosch.

De kavels liggen allemaal aan of vlakbij het water en hebben zelfs een eigen steiger. Wil jij je droomhuis zelf bouwen? Word dan actief betrokken bij de architectuur. Je ziet dan al je woonwensen samen komen in het definitieve ontwerp. Maar natuurlijk kun je ook een aannemer in de arm nemen die je kan begeleiden bij alle stappen in het proces. Zo sta je niet alleen, maar bouw je wel een woning die helemaal past bij jouw ideeën!

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met:

  • Kijk vast op Funda
  • Van Ekeren Kuiper Woning- en Bedrijfsmakelaars via 0345 632 100
  • Mutters makelaardij via 0345 616 101
  • Gemeente, contactpersoon de heer M.J. van Gent via 088 599 7560 of m.van.gent@vijfheerenlanden.nl

Documenten (zie rechterkolom)

  • Kavelpaspoorten 1 t/m 6 
  • Prijslijst kavels
  • Inschrijfformulier kavels
  • Voorwaarden

Bekijk meer informatie over Broekgraaf, de woningen, de wijk en de omgeving op de website van Broekgraaf.

De realisatie van de eerste fase in Broekgraaf is bijna afgerond. De eerste bewoners hebben de sleutel ontvangen. In de afgelopen jaren is er op de woningmarkt een hoop veranderd. De Kadernota is toe aan een herziening om weer aan te sluiten bij de huidige marktvraag en veranderde ruimtelijke inzichten.

De nieuwe kadernota heet Kaders en uitgangspunten planontwikkeling Broekgraaf 2016. Deze dient tevens als basis voor de herziening van het bestemmingsplan Broekgraaf uit 2010. Door veranderende inzichten en ontwikkelingen sluit het huidige bestemmingsplan onvoldoende aan bij de gewenste planvorming van Broekgraaf.