Woonwensen onderzoek

Om te zorgen dat onze inwoners prettig kunnen wonen onderzoekt de gemeente uw woonwensen.

Om te zorgen dat onze inwoners prettig kunnen wonen, onderzoekt de gemeente Vijfheerenlanden uw woonwensen. Hiervoor houdt de gemeente een enquête. Hierin staan vragen zoals:

  • Wilt u verhuizen?
  • Naar wat voor soort woning gaat uw voorkeur uit?
  • Aan welk soort woning heeft u behoefte?

De antwoorden op deze vragen zijn belangrijke inbreng voor de woonvisie die de gemeente gaat opstellen. In deze woonvisie zetten we de verwachte, gewenste en noodzakelijke ontwikkelingen op woongebied voor de komende jaren op een rij.

Woonbehoeften

De gemeente is benieuwd naar uw woonbehoeften. Wilt u meer woningen voor starters, senioren, sociale huurwoningen, middenhuur, zorgwoningen of meer beschermde woonvormen. Maar ook willen we weten hoe u aankijkt u tegen de duurzaamheid van de woning waarin u nu woont.

Wethouder Marcel Verweij (Wonen) : “Om een goed beeld te krijgen van de woonwensen is het belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners de enquête invullen. De resultaten gebruiken wij onder meer om te bouwen voor onze (toekomstige) bewoners. Op die manier zorgen wij voor passende woningen en een prettige woonomgeving voor onze inwoners.”

Vragenlijst

Vul de online vragenlijst in

Alle huishoudens van de gemeente Vijfheerenlanden hebben een brief van de gemeente ontvangen met het verzoek om de online vragenlijst in te vullen. De online vragenlijst wordt afgenomen met behulp van enqueteviainternet.nl. Ook is er de mogelijkheid een papieren vragenlijst te vragen bij de receptie van onze drie gemeentehuizen. Het invullen van de enquête duurt ongeveer tien minuten. U kunt de enquête tot en met 17 juni 2019 invullen.