Doelgroepenactiviteiten

Doelgroepenactiviteiten zijn, zoals de naam al zegt, activiteiten die speciaal ontwikkeld zijn om aan te sluiten bij de behoefte van een specifieke doelgroep. Helsdingen Sport en Cultuur heeft een breed aanbod aan activiteiten.

Zwemmen voor aanstaande moeders

Ook als je zwanger bent, kun je gezond in beweging blijven en zelf ervaren dat zwemmen een unieke ervaring is voor aanstaande moeders.

Door de opwaartse druk van het water voel je jezelf lekker licht en kun je aan allerlei oefeningen meedoen. Bovendien stimuleer je met zwemmen veel lichaamsfuncties die voor jou én voor je kind van groot belang zijn. Het water heeft een heerlijke temperatuur van 32 graden Celsius.

Baby-, peuter-, kleuterzwemmen

Het baby-, peuter- en kleuterzwemmen is een leuke activiteit voor ouder(s) en kind. Tijdens de lessen raakt je kind vertrouwd met het water. Niet onbelangrijk in een land dat zoveel water kent. Er wordt vooral aandacht geschonken aan hoe te overleven in het water. De lessen hebben een vaste opzet. Zo wordt op vaste momenten gezongen om je kind vertrouwd te maken met het bad, de begeleiding, de materialen en andere zwemmers in het water. Daarnaast zijn contactvormen, weerstandsvormen, glijd- en springvormen, drijfvormen en primitieve zwemvormen wezenlijke onderdelen van de les.

Volwassenenzwemles

Als kind nooit geleerd om te zwemmen? Dat is geen enkel probleem! Wij bieden ook zwemlessen aan voor volwassenen.

Gehandicapten Overleg Vianen

Gehandicapten kunnen komen zwemmen met hun begeleiders. Het voordeel is dat het bad een stuk rustiger is dan bij het normale banenzwemmen en dat er meer aandacht gegeven kan worden aan hulpbehoevenden.

Therapeutisch zwemmen

Therapeutisch zwemmen is voor mensen die een lichamelijke last hebben. Tijdens het therapeutisch zwemmen wordt er in het warme bad (32 graden) gezwommen onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Meer bewegen voor ouderen

Bewegen is goed voor iedereen, ongeacht de leeftijd. Zeker voor mensen van vijftig jaar en ouder. Juist senioren doen er goed aan om hun lichamelijke conditie op peil te houden of te verbeteren. Beweging draagt immers bij aan het voorkomen of verminderen van allerhande vervelende gebreken. Bewegen in het water is niet alleen gezond, maar ook veilig. Er treden, zoals bij hardlopen, geen te houden of te verbeteren. Beweging draagt immers bij aan het voorkomen of verminderen van allerhande vervelende gebreken. Bewegen in het water is niet alleen gezond, maar ook veilig. Er treden, zoals bij hardlopen, geen schokbelastingen op. Dat voorkomt blessures. Neemt u deel aan bewegingsactiviteiten in het water, dan merkt u dat u op den duur soepeler beweegt, van bukken en opstaan tot traplopen en aankleden. Daarnaast is het gewoon leuk om tijdens de lessen allerlei leeftijdsgenoten te ontmoeten.

De lessen in het doelgroepenbad van Helsdingen Sport en Cultuur, met een aangename watertemperatuur van 32 graden Celsius, worden door een professionele docent gegeven. Om het plezier tijdens de lessen te verhogen, werkt u met verschillende materialen en wordt gebruikgemaakt van muziek. Iedere deelnemer is vrij om op zijn of haar eigen tempo te bewegen. Voor deze bewegingslessen hoeft u niet te kunnen zwemmen.

Aqua Body & Mind

Ben je herstellende van een operatie of heeft u behoefte aan ontspanning?
Aqua Body & Mind is niet te vergelijken met andere aquafitness. Het draait om bewegen in warm water op een laag niveau. Het zorgt voor rust in body en mind.