Ondersteuning jeugdhulp in 2019

De gemeenten Leerdam, Zederik en Vianen vormen vanaf 1 januari 2019 de gemeente Vijfheerenlanden. Deze nieuwe gemeente maakt dan deel uit van de provincie Utrecht. Dit betekent dat de gemeente voortaan gebruik maakt van de jeugdhulp in de provincie Utrecht en de regio Lekstroom.

De gemeenten Leerdam, Zederik en Vianen vormen vanaf 1 januari 2019 de gemeente Vijfheerenlanden. Deze nieuwe gemeente maakt dan deel uit van de provincie Utrecht. Dit betekent dat de gemeente voortaan gebruik maakt van de jeugdhulp in de provincie Utrecht en de regio Lekstroom. De wijzigingen vinden vooral op de achtergrond plaats. Als het goed is, merkt u daar weinig van. Voorlopig blijven we met dezelfde organisaties werken als nu het geval is.

Ondersteuning blijft hetzelfde

Loopt uw ondersteuning vanuit de jeugdhulp via een persoonsgebonden budget (pgb) of via een zorgaanbieder in 2019 af? Dan ontvangt u in 2019 tot de einddatum van uw ondersteuning dezelfde ondersteuning als u in 2018 had. 
Eindigt uw ondersteuning na 31 december 2019? Dan kijken we eind 2019 samen met u hoe uw ondersteuning vanaf 1 januari 2020 geregeld wordt. 
De einddatum vindt u in de beschikking die u bij de start van de ondersteuning heeft ontvangen. 
Hebt u ondersteuning vanuit het Sociaal Team? Dan houdt u vanuit het Sociaal Team dezelfde contactpersoon.

Als u vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met het Servicecentrum Sociaal Domein via 0800 5016 (ma t/m vrij 9.00-12.30 uur) of sociaalloket@vijfheerenlanden.nl.