21 november gemeenteraadsverkiezingen

Op woensdag 21 november kunt u stemmen voor de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. Deze verkiezing wordt gehouden, omdat de gemeenten Leerdam, Zederik en Vianen op 1 januari a.s. samen de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden worden.

Gemeenteraad

De nieuwe gemeenteraad bestaat straks uit 31 leden. Na de verkiezingen bepalen de gekozen partijen met elkaar wat het programma wordt, waarmee de gemeente de komende vier jaar aan de slag gaat. Vervolgens worden de wethouders benoemd.

De nieuwe gemeenteraad maakt ook het profiel van de nieuwe burgemeester. De commissaris van de Koning stelt na de verkiezingen een tijdelijke burgemeester aan, die de nieuwe gemeente aanstuurt tot de nieuwe burgemeester benoemd is.

Stemmen

Door te stemmen geeft u aan wat u belangrijk vindt. Denk bijvoorbeeld aan de zorg, voorzieningen in uw dorp, woningbouw, duurzaamheid. Het is dus belangrijk dat u op 21 november gaat stemmen.

Begin oktober is bekend welke politieke partijen mee doen aan de verkiezingen. U leest daar rond die tijd meer over op onze website en de Vijfheerenlandenpagina in Het Kontakt.