Politiek actief in Vijfheerenlanden?

Komende weken organiseert de gemeente Vijfheerenlanden de online cursus Politiek Actief. Deze gratis digitale cursus bestaat uit vier avonden. De cursus start op maandag 21 juni 2021.

Komende weken organiseert de gemeente Vijfheerenlanden de online cursus Politiek Actief. Deze gratis digitale cursus bestaat uit vier avonden. De cursus start op maandag 21 juni 2021.

Voor wie?

Speelt u ook wel eens met de gedachte de politiek in te gaan, maar heeft u geen idee hoe u zo iets aan zou moeten pakken? In dat geval is de cursus Politiek Actief echt iets voor u.

Maar ook wanneer u (nog) geen plannen heeft om politiek actief te worden, maar vooral interesse hebt in hoe dat nu allemaal werkt in de lokale politiek, is deze cursus erg interessant. Hoe dan ook; iedereen is van harte welkom! Los van achtergrond, kennis, leeftijd en ervaring. Wie weet wat dat dan allemaal teweegbrengt.

Programma

De cursus start op 21 juni 2021 met een welkom door onze burgemeester Sjors Fröhlich. Na een korte kennismaking duiken we verspreid over de avonden de theorie in. Hoe wordt Nederland bestuurd? En hoe gaat dat bij de gemeente? Hoe werkt de besluitvorming? Hoe zit dat met coalitie en oppositie? Wat is de rol van een raadslid? Hoe komt u in de raad? Vragen die allemaal beantwoord zullen worden.

Maar het is niet enkel de theorie die centraal staat. Jullie gaan in gesprek met elkaar, met raadsleden en jullie gaan een digitale raadsvergadering bezoeken. Daarnaast gaan we aan de slag met de kunst van een goed debat. Een mooie combinatie van theorie en praktijk!

Wanneer?

De cursus wordt op de volgende avonden gehouden: 21 juni, 5 juli, 8 juli (bijwonen raadsvergadering) en 12 juli. Allemaal van 20.00 uur tot 22.00 uur. De laatste cursusavonden liggen direct achter elkaar in verband met de raadsvergadering en de nabespreking.

Aanmelden

Enthousiast geworden? Fijn! Meldt u in dat geval snel aan door een mailtje te sturen aan griffie@vijfheerenlanden.nl. Via dit e-mailadres kunt u ook vragen stellen.