Cursus Engels voor Oekraïense vluchtelingen

Voor volwassen vluchtelingen die verblijven in de gemeente Vijfheerenlanden is er de mogelijkheid om een online cursus Engels te volgen, aangeboden door de English Education Group.

Voor volwassen vluchtelingen die verblijven in de gemeente Vijfheerenlanden is er de mogelijkheid om een online cursus Engels te volgen, aangeboden door de English Education Group. De kosten worden vergoed door de gemeente. Dit doen we om de vluchtelingen te helpen om op basis niveau te kunnen communiceren met hun gastgezinnen en bewoners. We hebben gekozen voor de Engelse taal omdat de meeste vluchtelingen de Engelse nog zeer goed kunnen gebruiken in de toekomst, wanneer velen van hen weer terug gaan naar Oekraïne of doorreizen naar andere landen. Die mensen die in Nederland willen blijven zullen in een later stadium via de normale  inburgeringsprocedure Nederlands leren.

Opbouw van de cursus

De English ABC is een online cursus, waarbij diverse oefeningen worden aangevuld met actieve spreek- en schrijfopdrachten die deelnemers insturen. De inzendingen worden door onze docenten persoonlijk beoordeeld en voorzien van individuele feedback.

Er wordt gewerkt aan

Reading, writing, listening, speaking, grammar, “reading out loud”

Deelnemers ontvangen met behulp van Artificial Intelligence een uitgebreid analyserapport van hun taalvaardigheid.

Praktisch

  • 10 units in 10 weken
  • 10 minuten per dag of 50 minuten per week
  • Snel starten, afronden in eigen land mogelijk

Wat kan de student aan het einde van de cursus?

De student

  • heeft een basis actief vocabulaire van ongeveer 300 woorden.
  • kan de tijd zeggen.
  • kan vertellen wat hij doet en kan zijn persoonlijke en familie situatie beschrijven.
  • kan gewoontes, routines en dagelijkse activiteiten vertellen, en kan vertellen wanneer en hoe vaak een activiteit plaats vindt.
  • kan vragen en ontkenningen formuleren.

Hoe opgeven?

Geïnteresseerden kunnen, via gastgezin, een mailtje in de Nederlandse of Engelse taal sturen naar vluchtelingen@vijfheerenlanden.nl gericht aan Serge Heijnen met vermelding van “Cursus Engels”. Opgeven kan voorlopig t/m 31 augustus 2022.