Nieuws RSS icoon

 • Wanneer staan we klaar voor u rondom de feestdagen?

  10 december 2019

  Graag geven we u een overzicht van de gewijzigde openingstijden rondom de feestdagen.

 • Zwanger? Bescherm uw pasgeboren baby tegen kinkhoest!

  12 december 2019

  Wist u dat baby’s de eerste maanden niet beschermd zijn tegen kinkhoest? En dat kinkhoest juist voor baby’s heel ernstig kan zijn? Met een gratis prik tijdens uw zwangerschap kunt u uw kindje meteen vanaf de geboorte beschermen.

 • Afvalinzameling rond de feestdagen

  10 december 2019

  Rond Kerst en oud en nieuw wordt het afval op andere dagen dan normaal opgehaald. Kijk voor de wijzigingen op de website waardlanden.nl of in de Waardlanden-app voor uw persoonlijke afvalkalender.

 • Geef de energiezuinige woning in Vianen een naam!

  10 december 2019

  Aan de Meester M.C. van Hallstraat in Vianen staan vier woningen die binnenkort in de verhuur gaan. Dit zijn geen standaard huurwoningen, ze zijn energieneutraal en flink verbouwd.

 • JA-JA stickers?

  12 december 2019

  In de gemeente Vijfheerenlanden hebben we geen JA-JA stickers en ontvangt u zonder sticker alle post zoals u gewend bent. Er zijn meerdere gemeenten in Nederland die JA-JA stickers hebben. In die gemeenten ontvangt men zonder sticker geen ongeadresseerd reclamedrukwerk meer.

 • Uitnodiging nieuwjaarsbijeenkomst 6 januari 2020

  11 december 2019

  Uitnodiging nieuwjaarsbijeenkomst 6 januari 2020 van 19.30-21.30 uur in Het Spant te Ameide.

 • Vergadering gemeenteraad 12 december 2019

  02 december 2019

  Op donderdag 12 december 2019 is er een openbare vergadering van de gemeenteraad van de gemeente Vijfheerenlanden. De vergadering start om 20.00 uur in het gemeentehuis in Meerkerk (Prinses Marijkeweg 1).

 • Parkeren digitaal regelen

  06 december 2019

  Vanaf nu kunt u het parkeren van uw auto in de binnenstad van Leerdam of Vianen weer regelen via een parkeervergunning of –ontheffing.

 • Samen schoon het nieuwe jaar in!

  02 december 2019

  Waardlanden organiseert in Leerdam Oost en West een extra inzameling voor grof huishoudelijk afval. Op 7 december sluiten ze in Leerdam Oost aan bij de Afval-opruimzaterdag. Op 12 december organiseren ze in Leerdam West een extra inzameling. Heeft u spullen die u een tweede leven wilt geven? Dat kan ook, Kringloop Leerdam is er om ze van u in ontvangst te nemen.

 • Passanten in Vianen gaan weer betalen voor gebruik passantenhaven

  29 november 2019

  In 2017 besloot de toenmalige gemeente Vianen om het liggeld in de passantenhaven af te schaffen om het aantal bezoekers in de Vrijstad te verhogen. Sindsdien konden passanten gratis gebruik maken van de haven inclusief het gebruik van stroom en water.

 • Studenten werken aan nieuwe stilteruimte Leerdam

  26 november 2019

  Zeven studenten van ROC Midden Nederland werken aan een ontwerp voor de renovatie van een voormalige beheerderswoning op de begraafplaats aan de Tiendweg in Leerdam. De woning wordt gerenoveerd tot stilteruimte waar nabestaanden rustig kunnen gedenken.

 • Roeiverenigingen in de passantenhaven Vianen

  22 november 2019

  Sinds vorige week liggen er tijdelijk arken voor de roeiverenigingen in de passantenhaven van Vianen.

 • 75 jaar Vrijheid

  18 november 2019

  In 2019 en 2020 herdenken en vieren we in Nederland het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. Ook in de gemeente Vijfheerenlanden herdenken en vieren we deze belangrijke gebeurtenis.

 • Hulp bij armoede

  23 september 2019

  De gemeente Vijfheerenlanden heeft verschillende regelingen waar u gebruik van kunt maken.