Nieuws RSS icoon

• Militaire oefening

15 oktober 2019

Van 29 oktober tot en met 1 november 2019 oefenen militairen van de Koninklijke Landmacht in onze gemeente.

• Gratis adviesgesprek over verduurzaming van uw woning

15 oktober 2019

Het Nieuwe Wonen start een campagne over huisverduurzaming in Lexmond. Dit doet zij in opdracht van de gemeente Vijfheerenlanden, die huiseigenaren stimuleert om hun huis te verduurzamen.

• Energiecongres gemeente Vijfheerenlanden

10 oktober 2019

Op vrijdag 4 oktober vond het Energiecongres 2019 plaats in Huis Het Bosch in Lexmond. Deze dag stond in het teken van duurzame energie.

• Voordracht eerste door de kroon benoemde burgemeester

10 oktober 2019

De voorzitter van de vertrouwenscommissie, Joop van Montfoort, maakte woensdagavond 9 oktober 2019 bekend wie de raad voordraagt als eerste kroonbenoemde burgemeester van de gemeente Vijfheerenlanden.

• Mantelzorger? Tijd voor ontspanning!

08 oktober 2019

Zorgt u voor familie, vrienden of buren vanwege ziekte, beperking of ouderdom? Van 10 tot en met 16 november 2019 kunt u tijdens de Week van de Mantelzorg deelnemen aan inspirerende en ontspannende activiteiten.

• Huldiging sporters

08 oktober 2019

Wethouder Tirtsa Kamstra (sport) zette op donderdag 3 oktober vooraf aan de raadsvergadering drie jonge sporters in het zonnetje.

• VHL plein 17 oktober 2019

08 oktober 2019

Op donderdag 17 oktober 2019 wordt er weer een VHL plein georganiseerd. De bijeenkomst start om 20.00 uur en duurt tot uiterlijk 22.00 uur.

• Evenementenbijeenkomst

08 oktober 2019

Waar kun je op letten bij het aanvragen van een vergunning voor een evenement in Vijfheerenlanden? Deze vraag stond centraal tijdens de evenementenbijeenkomst op dinsdag 24 september 2019 in Sportcentrum Helsdingen in Vianen.

• Save the date: congres Armoede en Schulden

04 oktober 2019

Op 22 november 2019 organiseren wij het congres Armoede en Schulden. Wij kijken graag samen met u naar de oorzaken van schulden en armoede en bespreken wat wij daar aan kunnen doen.

• Jeugdtheaterprogramma van start

02 oktober 2019

Kinderen uit Leerdam en omgeving krijgen een mooie kans om kennis te maken met theater. In oktober start het jeugdprogramma in Stadspodium GO voor leerlingen van basisscholen in Leerdam, Kedichem en Schoonrewoerd.

• Pilot 'Duaal Traject' voor statushouders

02 oktober 2019

Op 1 januari 2021 gaat een nieuwe Inburgeringswet van kracht. Om alvast proef te draaien met deze nieuwe wet heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gemeenten uitgedaagd om plannen in te dienen.

• Aanhangwagen Slingerlandstraat Meerkerk

01 oktober 2019

Sinds januari 2019 staat op een parkeerplek aan de Slingerlandstraat Meerkerk een aanhangwagen. De gemeente komt graag in contact met de eigenaar van de aanhangwagen.

• Reiniging en Inspectie hoofdriolering

01 oktober 2019

In de week van 7 oktober wordt gestart met reiniging en inspectie van ongeveer 28 km gemeentelijk hoofdriool.

• Gratis Budgetcursus

02 oktober 2019

Na het succes van vorig jaar biedt Avres ook dit jaar weer een gratis budgetcursus aan voor alle inwoners van de gemeente Vijfheerenlanden. Krijg een beter overzicht van uw financiën en kom te weten van welke regelingen en toeslagen u misschien gebruik kunt maken.

• Groen licht voor proeftuin Maatschappelijke Diensttijd Vijfheerenlanden

26 september 2019

De gemeente Vijfheerenlanden is een van de gemeenten die mee gaat doen aan de proeftuin Maatschappelijke Diensttijd. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) geeft hier subsidie voor. In oktober start de eerste groep jongeren met Maatschappelijke diensttijd (MDT).

• Takkenroute op 9 en 23 oktober

27 september 2019

In de gemeente Vijfheerenlanden haalt Reinigingsdienst Waardlanden gratis twee keer jaar uw takken en snoeihout op. Dit najaar is dat op 9 en 23 oktober.

• Brandpreventieweken 2019

23 september 2019

Dit jaar is het landelijk thema ‘Brandweer zoekt speurneuzen’. Het thema is gericht op 9 tot 12 jarigen.

• Steuntje in de rug voor gescheiden ouders

23 september 2019

Ouders voor Elkaar is een maatjesproject in gemeente Vijfheerenlanden waarbij gescheiden ouders elkaar ondersteunen.

• Hulp bij armoede

23 september 2019

De gemeente Vijfheerenlanden heeft verschillende regelingen waar u gebruik van kunt maken.

• 'Lokaal Sportakkoord' in Vijfheerenlanden

20 september 2019

In 2018 heeft minister van Sport Bruno Bruins het ‘Nationaal Sportakkoord: Sport Verenigt Nederland’ gesloten met de sport, gemeenten en maatschappelijke organisaties en bedrijven. In 2019 gaan zo’n 160 Nederlandse gemeenten aan de slag met een eigen ‘Lokaal Sportakkoord’.

• Ontmoetingsavonden Vijfheerenlanden

13 september 2019

De sociale teams van de gemeente Vijfheerenlanden organiseren elke laatste donderdagavond van de maand een ontmoetingsavond. Tijdens deze avond kunt u praten over een onderwerp dat met zorg te maken heeft.

• Aanleg wandelpad Meerkerk

29 augustus 2019

Begin september start de aanleg van een recreatief wandelpad tussen de Broekseweg en de Zouwendijk in Meerkerk. Het pad loopt parallel aan de A27 en sluit aan op het wandelpad langs de Parallelweg dat loopt tussen Blommendaal en de Broekseweg.

• Werkzaamheden De Laak in Lexmond

De Laak in Lexmond is toe aan een onderhoudsbeurt. Daarom staan er werkzaamheden gepland vanaf 30 september. De werkzaamheden zullen twee maanden duren.

• Hoe veilig is onze gemeente?

04 september 2019

Hoe veilig is uw buurt? Bent u de afgelopen twaalf maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? Dit zijn enkele van de vragen die in het kader van Veiligheidsmonitor worden gesteld aan 1247 inwoners van de gemeente Vijfheerenlanden.

• 23 kandidaten voor vacature burgemeester

14 juni 2019

Op de burgemeestersvacature hebben 23 kandidaten gereageerd. Onder de sollicitanten bevinden zich 21 mannen en 2 vrouwen.