Nieuws RSS icoon

• Tijdelijke schoollokalen Hoef en Haag

23 augustus 2019

Begin september gaan de scholen weer van start. Zo ook voor scholieren in Hoef en Haag. Voor deze scholieren komt er een nieuwe permanente school, die naar verwachting eind 2021 klaar is voor gebruik.

• Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

23 augustus 2019

Bent u woningeigenaar en heeft u na 15 augustus voor uw woning minimaal 2 energiebesparende (isolerende) maatregelen uitgevoerd? Vraag dan de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner aan.

• Werkzaamheden Geul Pontwaard Vianen

In de nevengeul van de Pontwaard vindt door stromingen afkalving van de oevers plaats. Een deel hiervan wordt binnenkort hersteld. De werkzaamheden starten begin september.

• Informatiedag voor senioren over elektrisch fietsen

20 augustus 2019

Op dinsdag 17 september wordt een Elektrische Fiets Informatiedag georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland samen met de gemeente Vijfheerenlanden en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

• Aanhanger Hoef & Haag

16 augustus 2019

Op de parkeerplaats tussen het Valse IJsboutpad en het Elstarpad in Hoef & Haag staat een aanhanger langdurig geplaatst zonder kenteken.

• Dinsdag 27 augustus textielinzameling

12 augustus 2019

Dinsdag 27 augustus wordt er weer huis aan huis textiel ingezameld in de gemeente.

• Leer omgaan met een computer

12 augustus 2019

Doe mee aan de 8-delige cursus Klik & Tik en leer alles over de computer en het internet.

• Taalcafé Leerdam, ook in de zomer!

06 augustus 2019

Ook tijdens de zomervakantie is er Taalcafé in de Bibliotheek Aanzet in Leerdam.

• Evenementenbijeenkomst Vijfheerenlanden

05 augustus 2019

Graag nodigen wij organisaties uit die binnen de gemeente Vijfheerenlanden een evenement hebben georganiseerd. Op dinsdag 24 september houden wij voor hen een speciale evenementenbijeenkomst.

• Training Positief Opvoeden groot succes

05 augustus 2019

In het voorjaar van 2019 startte voor het eerst de training Positief Opvoeden. Een training gebaseerd op de aanpak van Incredible Years. Deze training werd georganiseerd door het Sociaal Team in Leerdam en 10 enthousiaste ouders namen deel aan deze training. Wat zij aan de training hebben gehad, vertellen onderstaande reacties.

• Vooraankondiging werkzaamheden De Laak in Lexmond

De Laak in Lexmond is toe aan een onderhoudsbeurt. Daarom staan er werkzaamheden gepland vanaf 30 september. De werkzaamheden zullen twee maanden duren.

• Hoe veilig is onze gemeente?

05 juli 2019

Hoe veilig is uw buurt? Bent u de afgelopen twaalf maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? Dit zijn enkele van de vragen die in het kader van Veiligheidsmonitor worden gesteld aan 1247 inwoners van de gemeente Vijfheerenlanden.

• 23 kandidaten voor vacature burgemeester

14 juni 2019

Op de burgemeestersvacature hebben 23 kandidaten gereageerd. Onder de sollicitanten bevinden zich 21 mannen en 2 vrouwen.