Nieuws voor inwoners

• Definitieve uitslag Provinciale Statenverkiezing en Waterschapsverkiezing 2019 gemeente Vijfheerenlanden
  • Medeleven 20 maart 2019

Als iemand uit onze gemeenschap wordt getroffen, worden we allemaal getroffen.

• Magazine Vijfheerenlanden ontvangen? 18 maart 2019

Heeft u hem al in de bus? Het magazine van de gemeente Vijfheerenlanden? Een handzaam naslagwerk met informatie over het bestuur en de gemeentelijke diensten.

• Gratis ophalen takken en snoeihout 19 maart 2019

In de kernen Ameide, Hei- en Boeicop, Kedichem, Leerbroek, Leerdam, Lexmond, Meerkerk, Nieuwland, Oosterwijk, Schoonrewoerd en Tienhoven aan de Lek haalt Reinigingsdienst Waardlanden gratis twee keer per jaar uw takken en snoeihout op. Dit jaar is dat op 27 maart en 10 april.

• Vanaf 20 maart: enquête winkelopenstelling op zondag 18 maart 2019

Er wordt in de gemeente Vijfheerenlanden verschillend gedacht over het verruimen van de winkelopenstelling op zondag (het aantal koopzondagen). Daarom wil de gemeente Vijfheerenlanden de keuze voor of tegen de verruiming van de zondagopenstelling overlaten aan de inwoners van de gemeente Vijfheerenlanden.

• Regio Lekstroom sluit aan bij 'Uniek Sporten' 13 maart 2019

De vijf gemeenten uit de regio Lekstroom - IJsselstein, Houten, Nieuwegein, Lopik en Vijfheerenlanden - slaan de handen ineen op het gebied van aangepast sporten.

• Landelijke opschoondag 11 maart 2019

Op zaterdag 23 maart is de 17e editie van de Landelijke Opschoondag. Het thema is dit jaar ‘Iedereen doet mee’. Jong en oud, van individu tot maatschappelijke organisatie.

• Besluiten gemeente vanaf april ook in de krant 11 maart 2019

Vanaf april vindt u op de Informatiepagina in Het Kontakt een overzicht van de belangrijkste besluiten van de gemeente. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit vorige week besloten.

• Ingebruikname Parkschool De Looch

De Parkschool in Vianen is inmiddels feestelijk in gebruik genomen. De openbare ruimte is echter nog niet klaar. De entree voor de school is geasfalteerd. De buitenruimte wordt nog verder ingericht.

• Koningsmarkt Leerdam 07 maart 2019

Ook dit jaar organiseert de Stichting 3045 een markt op Koningsdag in Leerdam. Wilt u een kraam huren? Dit kan.

• Gemeente Vijfheerenlanden tekent Taalpact 22 maart 2019

Afgelopen week tekende wethouder Tirtsa Kamstra het Taalpact voor de arbeidsmarktregio Gorinchem.

• Magazine 'Wij zijn Vijfheerenlanden'

Het huis-aan-huis magazine van de gemeente Vijfheerenlanden van maart 2019.

• Voertuigwrak Lingedijk Leerdam 04 maart 2019

Op 25 februari 2019 is op het parkeerterrein, gelegen aan de Lingedijk tegen over de Glasfabriek te Leerdam, een voertuig(wrak) aangetroffen en weggesleept.

• Ontwikkeling Voorstraat Vianen 04 maart 2019

De afgelopen maanden was de Voorstraat nog niet volledig ingericht. Dit veroorzaakte soms wat verwarring.

• Duurzame buurtactie in Ameide 04 maart 2019

Een duurzame woning is comfortabel, heeft een lagere energierekening en draagt bij aan een beter leefmilieu. Gemeente Vijfheerenlanden wil daarom duurzaam wonen bevorderen.

• Eerste exemplaren magazine Vijfheerenlanden uitgereikt aan inwoners 01 maart 2019

Burgemeester Jan Pieter Lokker overhandigde deze week het nieuwe magazine Vijfheerenlanden aan dé gezichten van de gemeente.

• Winnaars fotowedstrijd 27 februari 2019

Bekendmaking van de winnaars van de fotowedstrijd.

• Discriminatie en ongelijke behandeling 25 februari 2019

Het kan iedereen overkomen... Ongelijk behandeld worden, bijvoorbeeld vanwege uw leeftijd, geslacht of huidskleur. Meld dit bij het Expertisecentrum Art.1 Midden Nederland.

• Parkeerkaart en -plaats gehandicapten 25 februari 2019

Rijdt u auto en bent u niet in staat om zelfstandig (met loophulpmiddelen) een afstand van meer dan 100 meter af te leggen? Of is uw loopafstand beperkt tot maximaal 100 meter en rijdt u als passagier mee met iemand anders? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een parkeerkaart of parkeerplaats gehandicapten.

• Gemeentelijke belastingen 08 maart 2019

De belastingaanslagen van de gemeente Vijfheerenlanden worden eind april 2019 verstuurd.

• Enquête winkelopenstelling op zondag

De gemeente Vijfheerenlanden vraagt uw mening over de winkelopenstelling op zondag. In het coalitieakkoord hebben de verschillende partijen afgesproken dat er per kern kan worden besloten over de winkelopenstelling op zondag.

• Cybercrime training voor MKB-bedrijven

Cybercrime is helaas voor veel mkb-ondernemers een toenemend probleem. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 mkb-bedrijven ermee te maken krijgt.

• Verwijderde autowrakken 01 februari 2019

Op 24 december 2018 zijn door de Bedrijfsvoeringsorganisatie Vijfheerenlanden twee voertuigen van de openbare weg verwijderd. Deze auto’s zijn tijdelijk opgeslagen op de gemeentewerf in Leerdam.