• Actuele en geplande werkzaamheden

30 juni 2022

Alle actuele en geplande (weg)werkzaamheden kunt u zien in de interactieve LTC Wegwerkzaamhedenkaart.

• Crisisnoodopvang en opvang statushouders in stroomversnelling

01 juli 2022

Net als de andere gemeenten binnen de Veiligheidsregio Utrecht is Vijfheerenlanden gevraagd om te helpen bij de opvang van asielzoekers en statushouders. Het kabinet heeft inmiddels de opvang van asielzoekers en statushouders bestempeld als nationale crisis.

• Beleidsnota Parkeernormen 2022 - 2030

28 juni 2022

Op 9 juni 2022 heeft de raad de Beleidsnota Parkeernormen 2022–2030 vastgesteld. De nota heeft als doel een kader te bieden voor de berekening van de parkeerbehoefte voor nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen en functiewijzigingen binnen de gemeente.

• Voornemen tot aanleg gastransportleiding

28 juni 2022

Gasunie is bezig met de voorbereidingen voor de aanleg van een gastransportleiding vanaf Noordeloos naar Reijerscop bij Utrecht. De leiding is 23,8 kilometer lang en voert door de gemeenten Molenlanden, Vijfheerenlanden, Montfoort, IJsselstein, Lopik en Utrecht.

• Schakelklas Oekraïense kinderen Meerkerk

28 juni 2022

Op maandag 20 juni 2022 nam wethouder Kees Bel een kijkje in de schakelklas voor Oekraïense kinderen in Meerkerk.

• Dienstverlening aan inwoners gaat voor

24 juni 2022

Net als andere gemeenten heeft de gemeente Vijfheerenlanden te kampen met krapte op de arbeidsmarkt. Dit speelt breed, van verkeerskundige tot Wmo-consulent. Om ervoor te zorgen dat inwoners hier zo min mogelijk van merken, heeft de gemeente haar prioriteiten gelegd bij de dienstverlening aan inwoners.

• Gemeentehuizen gesloten

04 juli 2022

Op dinsdagmiddag 5 juli 2022 heeft de gemeente aanpaste openingstijden wegens een personeelsbijeenkomst.

• Maak het inbrekers niet te makkelijk

21 juni 2022

Al ga je maar even weg, het is van belang dat je je huis goed afsluit en tevens een bewoonde indruk achterlaat.

• Glasvezel in Leerdam en Vianen

27 juni 2022

Vijfheerenlanden is met verschillende partijen, onder andere Delta, Open Dutch Fiber/T-Mobile en KPN, in overleg om tot overeenstemming te komen.

• Maaiwerkzaamheden bermen van start

09 juni 2022

Tweemaal per jaar laten wij de wegbermen maaien in alle kernen.

• Onderzoek sociale kwaliteit en leefbaarheid

09 juni 2022

Deze dagen valt bij 7500 inwoners uit onze wijken en dorpen een uitnodiging op de mat.

• Rechthebbenden graven gezocht

24 mei 2022

De komende periode plaatsen we bordjes bij graven waarvan het grafrecht vervallen is. De bordjes worden geplaatst omdat van deze graven de contactpersonen niet bekend of allang overleden zijn.

• Aanpak sluipverkeer door inrijverboden

01 juli 2022

Met het vaststellen van het concept verkeersbesluit “instellen inrijverboden” en de bijbehorende concept-beleidsregels wil het college van de gemeente Vijfheerenlanden een einde maken aan het sluipverkeer tussen Vianen en Lexmond in de avondspits.