• Actuele en geplande werkzaamheden

12 januari 2023

Alle actuele en geplande (weg)werkzaamheden kunt u zien in de interactieve LTC Wegwerkzaamhedenkaart.

• Oversteek Helsdingse Achterweg

31 januari 2023

De Helsdingse Achterweg in Vianen is een belangrijke verbindingsweg. Hierdoor kan het voor voetgangers lastig zijn de weg over te steken. Vooral de oversteekplaats van de Monnikendreef naar de Groenekade is voor schoolkinderen en ouderen een uitdaging.

• Nu ook oranje deelfietsen op station Leerdam

26 januari 2023

De gemeente werkt samen met Qbuzz aan een betere bereikbaarheid.

• Nu binnen 2 weken reactie op uw bezwaar

17 januari 2023

Om u sneller duidelijkheid te geven, kunt u tegenwoordig eerst informeel bezwaar maken als u het niet eens bent met de WOZ-waarde.

• Ontvang uw gemeentelijke belastingaanslag voortaan digitaal

17 januari 2023

U kunt uw aanslag gemeentelijke belastingen voortaan digitaal ontvangen via de berichtenbox van MijnOverheid.

• Tijdelijke pontonbrug naast Zwaanskuikenbrug

17 januari 2023

De pontonbrug is bedoeld voor fietsers en voetgangers en wordt voor ander verkeer afgesloten met een klappaaltje.

• Verkiezingen 15 maart 2023

26 januari 2023

Op woensdag 15 maart 2023 vinden de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen plaats.

• Aanpak bruggen Merwedekanaal

17 januari 2023

De komende jaren werkt de provincie Zuid-Holland, samen met de provincie Utrecht, aan het groot onderhoud van zeven bruggen over het Merwedekanaal.
    Een aantal van deze bruggen liggen in onze gemeente. Als eerste worden de Zwaanskuikenbrug (tussen Lexmond en Hei- en Boeicop) en de Meerkerksebrug aangepakt.

• Gezocht: Energiecoach (vrijwilligersfunctie)

12 januari 2023

Wilt u anderen helpen om energiekosten zo laag mogelijk te houden? Voor de Aanpak Energiearmoede Vijfheerenlanden zijn we op zoek naar energiecoaches!

• Mobiel cameratoezicht Hoef en Haag

28 december 2022

De burgemeester heeft besloten om mobiel cameratoezicht toe te passen op twee plaatsen in Hoef en Haag in Vianen.

• Rechthebbenden graven gezocht

24 mei 2022

De komende periode plaatsen we bordjes bij graven waarvan het grafrecht vervallen is. De bordjes worden geplaatst omdat van deze graven de contactpersonen niet bekend of allang overleden zijn.

• Aanpak sluipverkeer door inrijverboden

12 januari 2023

Met het vaststellen van het concept verkeersbesluit “instellen inrijverboden” en de bijbehorende concept-beleidsregels wil het college van de gemeente Vijfheerenlanden een einde maken aan het sluipverkeer tussen Vianen en Lexmond in de avondspits.