Nieuws RSS icoon

• Onderzoek naar dienstverlening

23 juni 2020

Onze dienstverlening willen we ook in de toekomst laten aansluiten op uw wensen. Wij vinden het belangrijk om te weten of u gebruik wilt maken van de balies en/of de digitale mogelijkheden voor dienstverlening. Daarom vragen wij naar uw mening via een onderzoek.

• Coronavirus

30 juni 2020

Hebt u vragen over het coronavirus in de gemeente Vijfheerenlanden? Of over de gevolgen ervan in Nederland? De actuele informatie rondom corona in Vijfheerenlanden.

• Buurtpreventie gemeente Vijfheerenlanden

29 juni 2020

Onze gemeente heeft veel wijken en buurten met een eigen karakter. We doen onze uiterste best om onze omgeving schoon, heel en veilig te houden. Dit doen we samen met partners zoals bijvoorbeeld de politie, reinigingsdienst Waardlanden en het jeugd- en jongerenwerk. Maar voor een belangrijk deel worden we ondersteund door onze inwoners en ondernemers zelf.

• Vergadering gemeenteraad 9 juli 2020

29 juni 2020

Op donderdag 9 juli 2020 is er een openbare digitale vergadering van de gemeenteraad van de gemeente Vijfheerenlanden. De vergadering start om 20.00 uur is rechtstreeks online te volgen.

• Buitenvuur: houd het fijn voor de buren

29 juni 2020

Vuurkorven, barbecues en houtkachels zijn gezellig en geven veel sfeer. Maar hoe houd je het veilig en ook leuk voor je buren? In deze rubriek geeft wethouder milieu Maks van Middelkoop tips en trucs over het veilig stoken van hout.

• Geef hulpverleners de ruimte

29 juni 2020

Bij calamiteiten moet de brandweer snel ter plaatse kunnen komen, want de eerste minuten zijn van levensbelang. Geparkeerde auto’s zijn vaak een probleem voor brandweerwagens. Vooral in smalle straatjes is het een probleem. Fout geparkeerde auto’s maken het nog lastiger om op tijd bij het brandadres te zijn.

• Bouwbord Dokter Reilinghplein in Leerdam onthuld

26 juni 2020

De herichting van het Dokter Reilinghplein in Leerdam gaat binnenkort van start. Om dit bekend te maken onthulde wethouder Christa Hendriksen het bijbehorende bouwbord. Zij deed dit samen met Reinier Nieuwboer, de voorzitter van de Brede Werkgroep. Met een druk op de knop viel een doek met een groot vraagteken erop en werd het bouwbord onthuld.

• Burgemeester Fröhlich reikt 23 Koninklijke onderscheidingen uit tijdens uitgestelde Lintjesregen

01 juli 2020

Op vrijdag 3 juli overhandigt burgemeester Fröhlich de onderscheidingen tijdens een aangepaste Lintjesregen.

• Nieuwe contracten Regiotaxi Utrecht

26 juni 2020

Willemsen-de Koning blijft de vervoerder van de regiotaxi en Munckhof BV gaat het callcenter verzorgen.

• Commissievergaderingen juni/juli 2020

22 juni 2020

De commissievergaderingen van de gemeente Vijfheerenlanden zullen in juni/juli digitaal plaatsvinden.

• Proefprojecten gezocht

22 juni 2020

De gemeente Vijfheerenlanden wil u in de gelegenheid stellen om proefprojecten Wet kwaliteitsborging te starten.

• Enquête carillon op het Dokter Reilinghplein in Leerdam

18 juni 2020

Graag willen wij van u weten of u een werkende carillon terug wilt zien komen.

• Junior Cyber Agents gezocht

18 juni 2020

De politie zoekt junior Cyber Agents om te zorgen voor een veilige online toekomst.

• 16 Utrechtse gemeenten tekenen voor sneller en beter inburgeren

18 juni 2020

Zestien Utrechtse gemeenten gaan nauwer samenwerken bij de opvang en begeleiding van statushouders. Zodat statushouders sneller de taal leren, een opleiding volgen en meer kans maken op de arbeidsmarkt. Op woensdag 17 juni 2020 ondertekenen de zogeheten U16 gemeenten uit regio Utrecht de vernieuwde bestuursovereenkomst Asiel & Integratie.

• Woonvisie Vijfheerenlanden

23 juni 2020

De afgelopen tijd is hard gewerkt aan de eerste Woonvisie voor de gemeente Vijfheerenlanden. Het college biedt de Woonvisie nu aan de gemeenteraad aan ter vaststelling in de raadsvergadering van 16 juli 2020.

• Gemeente Vijfheerenlanden blijft financieel gezond

11 juni 2020

Het college heeft op donderdag 11 juni 2020 de kadernota aan de gemeenteraad aangeboden. Dat is het financiële beeld voor gemeente Vijfheerenlanden voor de periode 2021-2024. Het college heeft er vertrouwen in dat het gaat lukken om financieel gezond te blijven.

• Subsidie voor innovatieve waterbesparende maatregelen door agrariërs

09 juni 2020

In ons kunnen boeren en tuinders financiële ondersteuning krijgen bij het nemen van innovatieve waterbesparende maatregelen.

• Digitale veiligheid tijdens corona

18 mei 2020

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken probeert iedereen zoveel mogelijk thuis te zijn. Hierdoor neemt de traditionele criminaliteit zoals inbraak, diefstal en vernielingen af. De digitale criminaliteit blijft echter groeien en zeker nu zien criminelen hun kans schoon om gebruik te maken van alle online activiteiten.

• Corona informatie voor statushouders

18 mei 2020

Er is veel informatie beschikbaar over de maatregelen, de richtlijnen en adviezen rond het coronavirus. Maar de meeste communicatie is er uitsluitend in het Nederlands. Terwijl het juist van groot belang is dat iedereen informatie krijgt over het coronavirus. Ook inwoners die de Nederlandse taal niet zo goed beheersen.

• Dienstverlening

18 juni 2020

De dienstverlening van de gemeente Vijfheerenlanden blijft beschikbaar voor inwoners en bedrijven.

• Algemene maatregelen wegens Coronavirus

18 juni 2020

Welke gevolgen heeft de corona aanpak voor weekmarkten, afval, openbaar vervoer enzovoort?

• Bekendmakingen voortaan ook digitaal

09 januari 2020

Alle publicaties van de gemeente Vijfheerenlanden vindt u voortaan ook op de website www.overheid.nl