Nieuws RSS icoon

• Coronavirus

12 mei 2021

Hebt u vragen over het coronavirus in de gemeente Vijfheerenlanden? Of over de gevolgen ervan in Nederland? De actuele informatie rondom corona in Vijfheerenlanden.

• De Geldkrant: over het oplossen en voorkomen van geldproblemen

17 mei 2021

Mensen die op zoek zijn naar hulp bij (het voorkomen van) geldproblemen, krijgen via de Geldkrant advies van de gemeente Vijfheerenlanden. Alle inwoners ontvangen de krant in de week van 24 mei thuis in de brievenbus.

• Geen bestemmingsplanwijzigingen vanaf 1 juli 2021

10 mei 2021

In aanloop naar de Omgevingswet die op 1 januari 2022 in werking treedt, verleent de gemeente Vijfheerenlanden voor ruimtelijke ontwikkelingen vanaf 1 juli 2021 omgevingsvergunningen in plaats van dat het bestemmingsplan wordt gewijzigd.

• Uw tevredenheid heeft onze aandacht

10 mei 2021

In 2020 hielden wij de tevredenheid onder onze inwoners goed in de gaten.

• Afsluiting weekenden Noordplein Voorstraat Vianen

03 mei 2021

Zo is er ruimte om van het plein te genieten en het verblijf voor bezoekers nog aantrekkelijker te maken.

• Ruimte voor nieuw energie, niet makkelijk, wel nodig

03 mei 2021

We kunnen er niet omheen om samen te bekijken wat de beste mogelijkheden zijn.

• Uitreiking Koninklijke onderscheidingen 30 april 2021

Bekijk op deze pagina de uitreikingen van de Koninklijke onderscheidingen 2021

• Wie verdient volgens u een lintje?

28 april 2021

Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient?

• Koningsdag-toespraak

26 april 2021

In een toespraak vanaf de watertoren in Meerkerk feliciteert burgemeester Sjors Fröhlich Zijne Majesteit de Koning met zijn verjaardag en zet hij 11 gedecoreerden in het zonnetje.

• Elf Inwoners verrast met Koninklijke onderscheiding

26 april 2021

Burgemeester Sjors Fröhlich heeft vandaag 11 inwoners verrast met de mededeling dat zij benoemd zijn tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De burgemeester belde de gedecoreerden tijdens de ‘Lintjescappuccino Vijfheerenlanden’, een live radio-uitzending op streekomroep SRC.

• Oude stadsmuur- en toren gevonden in Vianen

23 april 2021

Tijdens de aanleg van een hemelwaterriool bij het Walsland in Vianen zijn funderingsresten van de oude stadsmuur en een stadstoren gevonden. Een bijzondere vondst, want nog niet eerder is in Vianen een stadstoren archeologisch onderzocht. De werkzaamheden hebben een stukje verborgen historie van Vianen blootgelegd.

• Doe mee met het NK Tegelwippen!

19 april 2021

Het NK Tegelwippen staat voor de deur! En dat gaat dit jaar niet zomaar voorbij. Vijfheerenlanden gaat namelijk de strijd aan met de gemeente Gorinchem. De uitdaging: wie verruilt de meeste tegels voor groen?

• Duurzame opwekking van energie

19 april 2021

Onze gemeente is net als de rest van Nederland bezig om te onderzoeken hoe wij kunnen bijdragen aan de verbetering van het klimaat. Eén van de afspraken in het Klimaatakkoord gaat over het opwekken van duurzame elektriciteit met behulp van zonnepanelen en windmolens.

• Stand van zaken asielopvang

30 april 2021

Lees op deze pagina alle nieuwsberichten over de opvanglocaties voor asielzoekers en statushouders.

• Actuele en geplande werkzaamheden

08 maart 2021

Alle actuele en geplande (weg)werkzaamheden kunt u zien in de interactieve LTC Wegwerkzaamhedenkaart.

• Stand van zaken Niemans

30 april 2021

Lees op deze pagina alle nieuwsberichten over de rechtzaak van Niemand Beton

• Digitale veiligheid tijdens corona

18 mei 2020

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken probeert iedereen zoveel mogelijk thuis te zijn. Hierdoor neemt de traditionele criminaliteit zoals inbraak, diefstal en vernielingen af. De digitale criminaliteit blijft echter groeien en zeker nu zien criminelen hun kans schoon om gebruik te maken van alle online activiteiten.

• Contact met de gemeente

01 december 2020

De dienstverlening van de gemeente Vijfheerenlanden blijft beschikbaar voor inwoners en bedrijven.