RSS icoon
  • Gratis Digitale Cursussen

21 oktober 2021

Leer gratis over verschillende aspecten van de digitale wereld zoals laptops en tablets en veilig internetten.

• Duurzame Boerderij- en Monumentenroute

21 oktober 2021

Route waarbij u op bezoek kan komen bij woningeigenaren die hun panden hebben verduurzaamd

• Bouw Sluiseiland Noord in Vianen

21 oktober 2021

Een update over de stand van zaken omtrent woningbouwproject Sluiseiland.

• Vraag een Tuiny Forestpakket aan!

21 oktober 2021

Krijg een flinke korting op een pakket vol bomen en struiken waarmee je lekker in de schaduw kan zitten tijdens warme dagen.

• Hondentoiletten gaan verdwijnen

21 oktober 2021

De hondentoiletten worden weggehaald en daarna komt er gras of beplanting.

• Commissievergaderingen oktober 2021

Overzicht van de commissievergaderingen van oktober 2021

• Wet voorkeursrecht gemeente voor bedrijventerrein Gaasperwaard 3

20 oktober 2021

Op 12 oktober is besloten een voorlopig voorkeursrecht te vestigen op bedrijventerrein Gaasperwaard 3.

• Hoge energierekening? Denk aan betere isolatie!

18 oktober 2021

De energieprijzen stijgen enorm momenteel. Dit maakt isoleren nog belangrijker en beter voor de portemonnee. Daarom houdt de gemeente samen met het Regionaal Energieloket een actie om het isoleren van uw woning voor u goedkoper en makkelijk te maken. Kom naar de online informatiebijeenkomst op maandag 1 november 2021 voor meer informatie.

• Inspirerende start 'Opgroeien in Vijfheerenlanden'

12 oktober 2021

Wethouder Tirtsa Kamstra grijpt de bijeenkomst aan om het programma ‘Opgroeien in Vijfheerenlanden’ en het bijbehorende nieuwe beeldmerk te lanceren.

• Samen voor een veilige buurt

12 oktober 2021

Meld een situatie waarbij u het gevoel heeft dat er iets niet klopt, bij de politie of Meld Misdaad Anoniem. Zo houden we samen uw buurt veilig.

• Circulaire economie: Tasjes van vlaggen en banners

12 oktober 2021

De gemeente gaat vlaggen en banners uit voormalige gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik een nieuwe bestemming geven als tas.

• Denk mee over de toekomst van onze dorpen en wijken!

21 oktober 2021

De gemeente vraagt inwoners mee te denken over de toekomst van de dorpen en wijken in Vijfheerenlanden.

• Opfrisdag rijvaardigheid senioren op 24 november

12 oktober 2021

Vind u het een goed idee om uw rijvaardigheid en uw kennis van de verkeersregels op te frissen? Doe dan mee met de Opfrisdag rijvaardigheid op woensdag 24 november a.s. in Meerkerk.

• Huisvesting Vijfheerenlanden

13 oktober 2021

Woensdag 6 oktober 2021 stond het raadsvoorstel met betrekking tot de huisvesting van de ambtelijke en bestuurlijke organisatie van Vijfheerenlanden op de agenda van de gemeenteraad. De raad heeft besloten voor locatie Leerdam.

• Mogelijke afsluiting Industrieweg Leerdam

29 september 2021

Gemeente Vijfheerenlanden gaat in gesprek met de bewoners en ondernemers van de Industrieweg in Leerdam.

• Economische visie Vijfheerenlanden

23 september 2021

Dinsdag 7 september 2021 heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met het ontwerp van de Economische visie Vijfheerenlanden.

• Stand van zaken asielopvang

16 september 2021

Lees op deze pagina alle nieuwsberichten over de opvanglocaties voor asielzoekers en statushouders.

• Actuele en geplande werkzaamheden

18 augustus 2021

Alle actuele en geplande (weg)werkzaamheden kunt u zien in de interactieve LTC Wegwerkzaamhedenkaart.

• Digitale veiligheid tijdens corona

18 mei 2020

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken probeert iedereen zoveel mogelijk thuis te zijn. Hierdoor neemt de traditionele criminaliteit zoals inbraak, diefstal en vernielingen af. De digitale criminaliteit blijft echter groeien en zeker nu zien criminelen hun kans schoon om gebruik te maken van alle online activiteiten.

• Contact met de gemeente

28 september 2021

De dienstverlening van de gemeente Vijfheerenlanden blijft beschikbaar voor inwoners en bedrijven.