Nieuws RSS icoon

• Coronavirus

14 april 2021

Hebt u vragen over het coronavirus in de gemeente Vijfheerenlanden? Of over de gevolgen ervan in Nederland? De actuele informatie rondom corona in Vijfheerenlanden.

• Stand van zaken asielopvang

26 maart 2021

Lees op deze pagina alle nieuwsberichten over de opvanglocaties voor asielzoekers en statushouders.

• Stand van zaken Niemans

09 april 2021

Lees op deze pagina alle nieuwsberichten over de rechtzaak van Niemand Beton

• Vlag en toost mee op Koningsdag

13 april 2021

Er wordt niet stilletjes voorbijgegaan aan deze feestelijke dag.

• De energietransitie: denk mee

13 april 2021

De komende weken kunt u op verschillende manieren meedenken en meepraten over de energietransitie.

• Vuur maken in de tuin

13 april 2021

Met een paar simpele maatregelen kunt u overlast beperken.

• Overtredingen bij bedrijven na controle in Vijfheerenlanden

09 april 2021

Afgelopen dinsdag 6 april 2021 heeft de gemeente Vijfheerenlanden samen met verschillende partners een aantal bedrijven in Vianen gecontroleerd op mogelijke overtredingen. Daarbij kwamen verschillende overtredingen aan het licht.

• Ruim 100 burgemeesters ondertekenen Molukken-brief

09 april 2021

Donderdag 8 april 2021 is er namens ruim 100 burgemeesters een brief naar de minister-president gestuurd, waarin zij hem oproepen om een gebaar te maken richting de Molukse gemeenschap en het leed te erkennen dat hen is aangedaan.

• Nieuw afval- en grondstoffenbeleidsplan

08 april 2021

"Samen voor een afvalvrije en schone gemeente". Met verschillende maatregelen, die in drie stappen worden genomen, willen wij de hoeveelheid restafval verminderen naar maximaal 100 kilogram per inwoner in 2025.

• Minder afval, meer mensen

07 april 2021

Tieneke van Putten liep drie jaar geleden stage bij de kringloop in Lexmond en besloot toen onder het motto ‘minder afval, meer mensen’ ook in Vianen weer een kringloop te starten. Vorig jaar februari opende ze op dezelfde locatie een bouwkringloop en een textielatelier.

• Senioren en veiligheid

06 april 2021

Op 1 april 2021 heeft het Ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met andere partijen de Senioren en Veiligheidsmaand gestart. Senioren krijgen concrete tips om te voorkomen dat ze slachtoffer worden en over wat ze moeten doen als het wel gebeurt.

• Vraag een gratis cadeaubon aan

07 april 2021

Huiseigenaren kunnen een cadeaubon aanvragen ter waarde van € 42,50. Deze kan worden gebruikt voor kleine energiebesparende maatregelen, zoals radiatorfolie, tochtstrips of led-verlichting. Zo helpt de gemeente u om aan de slag te gaan met energie besparen.

• Dienstverlening gemeente Vijfheerenlanden

07 april 2021

In 2020 hielden wij de tevredenheid onder onze inwoners goed in de gaten. Graag delen wij de cijfers over 2020 met u.

• Financiële Wegwijzer

01 april 2021

Deze wegwijzer geeft u als inwoner inzicht in de beschikbare regelingen en de samenwerkende partners op het gebied van werk, inkomen en schulden in onze gemeente.

• Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten

30 maart 2021

Dit is geld van de gemeente voor als u weinig inkomen heeft als gevolg van de coronamaatregelen.

• ir. D.S. Tuijnmanweg valt af als asielzoekers opvanglocatie

26 maart 2021

in januari 2021 informeerden wij u over drie zoeklocaties voor de mogelijke huisvesting van asielzoekers en statushouders. Eén van deze locaties was het driedelige gebouw aan de ir. D.S. Tuijnmanweg 2-6 in Vianen.

• Gezamenlijke aanpak geluidsoverlast op de dijken

26 maart 2021

Waterschap Rivierenland, politie Midden-Nederland, motorrijdersvereniging KNMV en gemeente Vijfheerenlanden slaan de handen ineen om geluidsoverlast op de dijken aan te pakken.

• Paddentrek

25 maart 2021

Het is weer voorjaar en dat betekent dat de paddentrek is begonnen. Als het kwik stijgt en het vochtig is, trekken amfibieën met z’n allen vanaf de plek waar zij hun winterslaap hebben gehouden naar het water om hun eitjes af te zetten en te bevruchten. Soms moeten ze daarvoor de weg oversteken.

• Actuele en geplande werkzaamheden

08 maart 2021

Alle actuele en geplande (weg)werkzaamheden kunt u zien in de interactieve LTC Wegwerkzaamhedenkaart.

• Onderzoek Universiteit Leiden naar kwaliteit WOZ

12 april 2021

De gemeente Vijfheerenlanden werkt mee aan een onderzoek van de universiteit Leiden.

• Digitale veiligheid tijdens corona

18 mei 2020

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken probeert iedereen zoveel mogelijk thuis te zijn. Hierdoor neemt de traditionele criminaliteit zoals inbraak, diefstal en vernielingen af. De digitale criminaliteit blijft echter groeien en zeker nu zien criminelen hun kans schoon om gebruik te maken van alle online activiteiten.

• Contact met de gemeente

01 december 2020

De dienstverlening van de gemeente Vijfheerenlanden blijft beschikbaar voor inwoners en bedrijven.