Nieuws RSS icoon

• Coronavirus

03 april 2020

Hebt u vragen over het coronavirus in de gemeente Vijfheerenlanden? Of over de gevolgen ervan in Nederland? De actuele informatie rondom corona in Vijfheerenlanden.

• Dienstverlening

02 april 2020

De dienstverlening van de gemeente Vijfheerenlanden blijft beschikbaar voor inwoners en bedrijven.

• Algemene maatregelen wegens Coronavirus

01 april 2020

Welke gevolgen heeft de corona aanpak voor weekmarkten, afval, openbaar vervoer enzovoort?

• Verantwoord Winkelen

31 maart 2020

Bij het indammen van het coronavirus hebben winkeliers een belangrijke rol: winkels zijn één van de weinige plekken in Nederland waar het geoorloofd is om met meer dan drie mensen samen te zijn.

• Activiteiten op Koningsdag, 4 mei en 5 mei afgelast

31 maart 2020

Maandag 23 maart 2020 heeft het kabinet besloten dat alle evenementen en bijeenkomsten in Nederland tot 1 juni niet zijn toegestaan. Door deze maatregel kunnen activiteiten op onder andere Koningsdag, 4 mei en 5 mei helaas niet plaatsvinden.

• Praat mee! Word lid van het Digitaal Inwonerspanel!

31 maart 2020

De gemeente Vijfheerenlanden vindt de mening en ideeën van haar inwoners belangrijk. We willen inwoners graag betrekken bij het beleid en bestuur van de gemeente. Het Digitaal Inwonerspanel Vijfheerenlanden is één van de manieren waarop we dat doen.

• Edelsmeden in Vijfheerenlanden gezocht!

31 maart 2020

Bent u edelsmid? Woont u in de gemeente Vijfheerenlanden? En lijkt het u een geweldige uitdaging om voor deze nieuwe gemeente de ambtsketen te ontwerpen en te maken?

• Huis vol Energie

24 maart 2020

In het Huis vol Energie aan de M.C. van Hallstraat 8 in Vianen kunnen inwoners vanaf 23 januari tot eind juni terecht voor vragen en advies over energiezuinig wonen. Iedere donderdag tussen 16.00 en 20.00 uur is er een energieadviseur aanwezig. U kunt vrij binnenlopen voor informatie, een kopje koffie of een rondleiding.

• Veilig mailen met de gemeente Vijfheerenlanden

23 maart 2020

Vanaf 23 maart 2020 gebruikt de gemeente veilig mailen om vertrouwelijke en persoonsgevoelige informatie te versturen.

• Vaccinaties meningokokken uitgesteld

20 maart 2020

Het RIVM heeft besloten dat alle groepsvaccinaties worden uitgesteld, vanwege het coronavirus. De vaccinaties tegen meningokokken ACWY voor jongeren gaan daarom niet door op maandag 23 maart in Partycentrum Het Dak in Leerdam.

• Hulp aan ondernemend Vijfheerenlanden

20 maart 2020

Het coronavirus raakt de ondernemers hard. Landelijk worden er al maatregelen getroffen en wordt er gewerkt aan nieuwe maatregelen om te voorkomen dat gezonde bedrijven omvallen, alleen dat is niet genoeg. Ook als lokale overheid is het belangrijk om te kijken wat we voor hen kunnen betekenen.

• Waardering voor lokale corona hulp in Vijfheerenlanden

18 maart 2020

In deze coronacrisis hebben oudere en kwetsbare mensen het zwaar. Maar ook mensen die werken in de zorg, bij de politie en in supermarkten kunnen extra hulp gebruiken zodat hun onmisbare werk door kan gaan.

• Ontwerp-woonvisie ter inzage

20 maart 2020

Benieuwd naar de Woonvisie? Het ontwerp ligt van 19 maart tot en met 29 april 2020 ter inzage.

• Blijverslening maakt langer thuis wonen mogelijk voor senioren

30 maart 2020

Senioren kunnen sinds 1 februari 2020 gebruik maken van de nieuwe Blijverslening van de gemeente Vijfheerenlanden. Met deze lening kunnen ze hun woning aan passen. Zowel huurders als particuliere huiseigenaren kunnen hier gebruik van maken. Hierdoor kunnen senioren langer of zo lang mogelijk in hun huidige woning blijven wonen.

• Vier vrijheid in Vijfheerenlanden

18 maart 2020

In 2020 herdenken en vieren we in Nederland het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. Ook in de gemeente Vijfheerenlanden herdenken en vieren we deze belangrijke gebeurtenis. Dat doen we graag samen met u.

• Column van de burgemeester

03 april 2020

Heel hartelijk dank voor al uw inspanningen bij het naleven van de nationale richtlijnen met betrekking tot het coronavirus. Ik ben me ervan bewust dat dit tot lastige en vervelende situaties kan leiden.

• Helsdingen Sport en Cultuur sluit tijdelijk de deuren

17 maart 2020

Na overleg met de Gemeente Vijfheerenlanden is besloten dat ook wij het landelijk beleid en de daarbij behorende maatregelen zullen volgen en zal Helsdingen Sport en Cultuur tijdelijk de deuren sluiten. Deze maatregel geldt tot nader order.

• Meldpuntroutes

11 maart 2020

Sinds november 2019 kunt u meldingen voor fiets en wandelroutes op Meldpuntroutes.nl doen, het nieuwe landelijke meldsysteem. Het doel is om meldingen over recreatieve routes makkelijk te melden, te behandelen en op te lossen.

• Asfaltonderhoud

11 maart 2020

De komende tijd wordt het asfalt op verschillende plekken in de gemeente aangepakt.

• Gratis compost

13 maart 2020

Wilt u uw tuin alvast lenteklaar maken? Geef uw tuin dan extra voeding en gebruik compost. Op diverse locaties kunt u gratis compost afhalen. In week 12 wordt dit gestort op de volgende plaatsen. Houdt u dit vooral zelf in de gaten, vanwege transport en planning is niet exact te zeggen wanneer de compost gestort wordt.

• Weggesleept voertuig II

10 maart 2020

De gemeente mag uw auto weg (laten) slepen als u fout geparkeerd staat. Staat een auto hinderlijk of gevaarlijk geparkeerd? Ook dan slepen we uw voertuig weg.

• Aanslag gemeentelijke belastingen 2020

02 maart 2020

Eind februari en/of eind april 2020 ontvangt u de aanslag gemeentelijke belastingen 2020.

• Weggesleept voertuig

17 februari 2020

• Bekendmakingen voortaan ook digitaal

09 januari 2020