Nieuws RSS icoon

• Coronavirus

22 januari 2021

Hebt u vragen over het coronavirus in de gemeente Vijfheerenlanden? Of over de gevolgen ervan in Nederland? De actuele informatie rondom corona in Vijfheerenlanden.

• Stand van zaken Niemans

25 januari 2021

Lees op deze pagina alle nieuwsberichten over de rechtzaak van Niemand Beton

• Stand van zaken asielopvang

26 januari 2021

Lees op deze pagina alle nieuwsberichten over de opvanglocaties voor asielzoekers en statushouders.

• Perceel in Leerdam valt af als asielopvanglocatie

26 januari 2021

De locaties Vianen en Meerkerk worden de komende tijd nader onderzocht op haalbaarheid voor kleinschalige opvang.

• Denk mee over het afval –en grondstoffenbeleid

25 januari 2021

Om de afvalscheiding in onze gemeente te verbeteren heeft Reinigingsdienst Waardlanden een aantal vragen aan u.

• Kap enkele bomen Sluiseiland Vianen

25 januari 2021

Voor archeologisch onderzoek en woningbouw op Sluiseiland-Noord in Vianen wordt een klein groepje bomen gekapt.

• Waardlanden gaat inhoud pmd-containers controleren

19 januari 2021

Reinigingsdienst Waardlanden gaat vanaf maandag 18 januari steekproefsgewijs controles uitvoeren op de kwaliteit van de inhoud van de pmd-containers.

• Ontwerp ambtsketen gemeente Vijfheerenlanden

14 januari 2021

Tamara van Kekerix en Guido Schram, van Atelier 79 zullen de eerste ambtsketen ontwerpen en vervaardigen.

• Laat een warmtescan maken!

11 januari 2021

Een warmtescan laat zien of en waar een gevel warmte verliest. Zo kunt u zien waar isolatie ontbreekt, of er naden en kieren zijn en of er koudebruggen zijn. Zo kunt ook u snel zien waar u energie in huis kunt besparen.

• Herinrichting Koningin Emmalaan in Leerdam is gestart

11 januari 2021

Op 11 januari 2021 is Van Gelder gestart met de herinrichting van de Koningin Emmalaan in Leerdam. De werkzaamheden duren tot de zomervakantie. De gemeente is samen met de bewoners, gebruikers en andere belanghebbenden tot een nieuw ontwerp gekomen.

• Geef autokrakers geen kans!

11 januari 2021

De politie roept mensen op om goed op hun omgeving te letten en verdachte situaties te melden, in verband met de vele inbraken in geparkeerde auto’s in de regio Vianen, Lexmond en Hoef & Haag.

• Uitnodiging tot stellen van vragen over de zaak Niemans Beton

22 januari 2021

Op woensdag 3 februari 2021 vanaf 20.00 uur zullen de meest gestelde vragen in een extra raadsvergadering door het gemeentebestuur (raad en college van B&W) worden beantwoord.

• Vijfheerenlanden onderzoekt kansen cassatie

20 januari 2021

De gemeente Vijfheerenlanden laat de komende weken onderzoeken of cassatie in de zaak Niemans kans van slagen heeft. Op basis van dat onderzoek beslist de gemeente of er ook daadwerkelijk cassatie wordt ingesteld. Het onderzoek moet eind februari klaar zijn.

• Feiten en cijfers over de zaak Niemans Beton

22 januari 2021

Omdat er veel vragen zijn hebben we de feiten en cijfers over deze rechtszaak op hoofdlijnen op een rij gezet.

• Bevriezing handhaving permanente bewoning recreatiewoningen.

08 januari 2021

Alle handhavingsactiviteiten voor wat betreft illegale permanente bewoning van recreatiewoningen op campings en/of recreatieparken in de gemeente Vijfheerenlanden zijn 'bevroren' tot 30 juni 2021.

• Actuele en geplande werkzaamheden

20 januari 2021

Alle actuele en geplande (weg)werkzaamheden kunt u zien in de interactieve LTC Wegwerkzaamhedenkaart.

• Anders omgaan met water in nieuw rioleringsplan

04 januari 2021

De komende jaren moeten overheden zich voorbereiden op klimaatverandering.

• Burgernet

07 januari 2021

Een bijdrage leveren aan de veiligheid in uw woon- of werkomgeving? Meldt u dan aan bij Burgernet.

• Even voorstellen, onze wijkagenten

29 december 2020

De politie krijgt vaak de vraag wie welke functie heeft en wat zij voor inwoners kunnen betekenen. Ook zijn er veel mensen die aangeven niet te weten wie hun wijkagent is. Daarom stelt de politie hieronder graag een aantal van onze wijkagenten voor.

• IkPas in januari

19 januari 2021

IkPas is een uitdaging aangaan met uzelf. U drinkt een maand geen alcohol om eens te kijken wat het met u doet.

• Digitale veiligheid tijdens corona

18 mei 2020

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken probeert iedereen zoveel mogelijk thuis te zijn. Hierdoor neemt de traditionele criminaliteit zoals inbraak, diefstal en vernielingen af. De digitale criminaliteit blijft echter groeien en zeker nu zien criminelen hun kans schoon om gebruik te maken van alle online activiteiten.

• Contact met de gemeente

01 december 2020

De dienstverlening van de gemeente Vijfheerenlanden blijft beschikbaar voor inwoners en bedrijven.

• Bekendmakingen voortaan ook digitaal

18 december 2020

Alle publicaties van de gemeente Vijfheerenlanden vindt u voortaan ook op de website www.overheid.nl