Actuele en geplande werkzaamheden

Alle actuele en geplande (weg)werkzaamheden kunt u zien in de interactieve LTC Wegwerkzaamhedenkaart.

Alle actuele en geplande werkzaamheden en afsluitingen binnen de gemeente Vijfheerenlanden vindt u in de interactieve bereikbaarheidskaart.

Nieuwsberichten over langdurige projecten kunt u op de pagina werkzaamheden bekijken.

Werkzaamheden Parallelweg en Roekstraat Leerdam

De gemeente gaat binnenkort aan de slag met het onderhoud en het verbeteren van de verkeerveiligheid aan de Parallelweg en de Roekstraat in Leerdam.

Allereerst wordt gestart met aanpassingen aan de kruising Roekstraat – Parallelweg. De kruising wordt anders ingericht, zodat de fietsers veiliger kunnen oversteken. Hierdoor krijgen ook de automobilisten ruimte om zich veilig op te stellen, voordat zij de Parallelweg op draaien. De aanpassingen aan de kruising worden uitgevoerd in week 7, maandag 14 februari 2022 tot en met vrijdag 18 februari 2022 en week 8, maandag 21 februari 2022 tot en met vrijdag 25 februari 2022. De Parallelweg wordt hiervoor niet afgesloten. De Roekstraat wordt wel afgesloten.

Daarna wordt in week 9 gestart met het onderhoud aan de Parallelweg. De bestaande asfaltdeklaag wordt vervangen voor een nieuwe. Ook wordt tijdens de werkzaamheden gekeken of er nog andere verbeteringen aan de asfalt constructie kunnen worden uitgevoerd. Deze werkzaamheden vinden plaats op donderdag 8 maart 2022 en vrijdag 9 maart 2022. De Parallelweg wordt helemaal afgesloten. Er worden omleidingsroutes ingesteld en aangegeven met bebording.

De werkzaamheden in week 9 zijn weersafhankelijk, bij vorst of regen kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Eind week 9 is alles weer gereed en kunt u weer veilig gebruik maken van de Parallelweg en kruising Roekstraat. Wij snappen dat u hinder kunt ondervinden van deze werkzaamheden, maar vragen hiervoor uw begrip.