Actuele en geplande werkzaamheden

Alle actuele en geplande (weg)werkzaamheden kunt u zien in de interactieve LTC Wegwerkzaamhedenkaart.

Alle actuele en geplande werkzaamheden en afsluitingen binnen de gemeente Vijfheerenlanden vindt u in de interactieve bereikbaarheidskaart.

Nieuwsberichten over langdurige projecten kunt u op de pagina werkzaamheden bekijken.

Renovatie riolering

Op meerdere plekken in de gemeente renoveert aannemer MJ Oomen het riool (zie lijst onderaan deze pagina). Dit gebeurt onder meer met de kousmethode. Het riool wordt van binnenuit vernieuwd zonder dat het volledige riool opgegraven hoeft te worden. Via een putschacht wordt de binnenkant van het riool voorzien van een nieuwe binnenbekleding. De werkzaamheden zijn gepland tussen 28 maart en 15 april 2022.

De kousen worden in één aaneengesloten fase aangebracht. Dit duurt ongeveer 2 dagen per rioolstreng / fase. In die 2 dagen worden de kousen aangebracht en worden de huis- en kolkaansluitingen daarna weer open geboord.

Wat betekent dit voor u?

Tijdens deze werkzaamheden sluit de aannemer tijdelijk uw afvoer naar het hoofdriool af. Beperk tijdens deze afsluiting uw waterverbruik zo veel mogelijk. U kunt uw toilet gewoon gebruiken, maar wasmachine, afwasmachine, bad en douche liever niet. Bij de renovatie hoort ook het reinigen van de riolering. Houd gedurende de reinigingswerkzaamheden de toiletdeksel dicht om eventueel terugspatten te voorkomen. Eventueel aanvullend kunt u een zwaar voorwerp op het deksel plaatsen.
Bewoners krijgen nog een brief waarin dit alles staat uitgelegd.

Eventuele vreemde geur

De binnenbekleding van het riool bestaat onder andere uit polyesterhars met een typische geur. Deze geur ruikt u bijna niet en is niet schadelijk of gevaarlijk. In de buitenlucht is het snel opgelost en verwaaid. Ruikt u toch deze geur in uw huis tijdens de renovatiewerkzaamheden (bijvoorbeeld door een defect of droogstaand sifon cq stankslot)? Ventileer uw woning dan goed en zet de waterkranen even op. De sifons / stankafsluiters kunnen zich dan weer vullen.

Verkeersmaatregelen

De aannemer moet goed bij de rioolputten kunnen. Parkeer uw auto daarom in deze periode niet in de buurt van putdeksels. Tijdens de werkzaamheden staat de aannemer met groot materieel op de weg en zal hij als het nodig is passende verkeersmaatregelen treffen.

Locaties waar wordt gewerkt:

Kedichem

Lexmond

• A.M. Schuurmanplein

Vragen?

Aannemer MJ Oomen probeert ongemakken tot een minimum te beperken en hoopt op uw begrip. Heeft u toch nog vragen? Tussen 08.00 en 17.00 uur kunt u contact opnemen met de aannemer via het telefoonnummer 0168 - 356 570.

Werkzaamheden Prins Bernhardstraat en D.C. Winklerstraat Vianen

De gemeente heeft voorbereidingen getroffen voor het vervangen van de riolering in de Prins Bernhardstraat en D.C. Winklerstraat in Vianen. Uit rioolinspecties is namelijk gebleken dat het riool in zeer slechte staat verkeert. Hoog tijd dus om deze te vervangen voor nieuwe buizen, zodat het rioolstelsel weer klaar is voor de toekomst. Het riool in de Prins Bernhardstraat ligt in het voetpad. In de D.C. Winklerstraat ligt het riool in de rijbaan.

Begin dit jaar is er een aannemer uitgekozen om voor ons de werkzaamheden uit te voeren. Zoals het er nu naar uitziet wordt het werk op maandag 7 maart 2022 opgestart (week 10). Er zullen geen grote omleidingen plaatsvinden. Enkel de fietsers en voetgangers langs de Prins Bernhardstraat worden omgeleid. Het verkeer rond de D.C. Winklerstraat heeft voldoende mogelijkheden om de wijk in- en uit te rijden. De werkzaamheden worden vroegtijdig aangekondigd en de omleidingen worden tijdig met borden aangegeven.