Algemene maatregelen wegens Coronavirus

Welke gevolgen heeft de corona aanpak voor weekmarkten, afval, openbaar vervoer enzovoort?

Welke gevolgen heeft de corona aanpak voor weekmarkten, afval, openbaar vervoer enzovoort?

  • Vanaf 24 maart gaat de Lingepolikliniek dicht. Meer informatie leest u op de website van Rivas Zorggroep.
  • De weekmarkten in Vijfheerenlanden gaan vooralsnog gewoon door om te voorzien in de eerste levensbehoeften. Wel moeten we ons aan een paar dingen houden: we houden anderhalve meter afstand van elkaar en we betalen alleen via Pin betalingen.
  • Het afval wordt vooralsnog normaal opgehaald door Waardlanden, het afvalbrengstation in Leerdam is dicht en het afvalbrengstation in Vianen is open. Mogelijk verandert dit door personeelsgebrek. Houd de website van Waardlanden in de gaten voor actuele informatie.
  • Om redenen van veiligheid en gezondheid in verband met het coronavirus stoppen de begeleiders en de cliënten van ASVZ per direct met de wekelijkse huis-aan-huis inzameling in Leerdam Binnenstad en Leerdam Oost. 
  • Bureau OVL blijft bereikbaar via het gebruikelijke e-mailadres en telefoonnummer (wachttijden kunnen iets langer zijn dan u van hen gewend bent). Dank voor uw begrip.
  • De bibliotheken sluiten de vestigingen. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Bibliotheek Lek & IJssel.
  • Het openbaar vervoer rijdt vanaf vandaag volgens een aangepaste dienstregeling. De servicewinkel in Gorinchem heeft aangepaste openingstijden. Verzoek aan busreizigers: stap via de achterdeur in en check daar in. Zo verminderen we het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs. Meer informatie vindt u op qbuzz.nl of ov-nl.nl
  • In verband met het coronavirus is de start van het vaarseizoen van het fiets-en voetveer De Overkant tussen Ameide en Lopik tot nader order uitgesteld. Deze stond aanvankelijk gepland voor zaterdag 4 april a.s. Dit betekent dat het veer in elk geval gedurende de gehele maand april uit de vaart zal zijn. Nadere info volgt via De Overkant, voetveer-ameide-lopik.nl.
    Voetveer Vrevia (tussen Vreeswijk en Vianen) meldt de volgende maatregelen: In verband met de verspreiding van het Coronoavirus vragen wij u om vanaf heden tot nadere berichtgeving zélf contant en gepast af te rekenen voor de overvaart (€ 0,80 voor voetgangers € 1,20 voor fietsers). Zo beschermen wij u en onze schippers. We vertrouwen op uw medewerking.