Bewegen in deze 'corona' tijd, hoe dan?

SamenDoen, Welzijn Vianen en Team Sportservice Vianen bieden voor jong en oud diverse beweegmomenten en inspiratie aan.

Bewegen is goed voor uw gezondheid, u voelt u fitter en het maakt u blij. Juist in de periode van de coronacrisis is het heel belangrijk om voldoende in beweging te blijven, want een gezond lichaam is beter bestand tegen het virus. Maar hoe doe je dat dan? SamenDoen, Welzijn Vianen en Team Sportservice Vianen bieden voor jong en oud diverse beweegmomenten en inspiratie aan.

Beweegaanbod Leerdam

Voor schoolgaande kinderen is er elke dag op een vast tijdstip een sportieve challenge die op verschillende sociale kanalen te zien is. Daarnaast zijn er dagelijks mediakaarten voor inspiratiespelletjes. De scholen krijgen iedere week dit online beweeg aanbod toegestuurd. Hier wordt met plezier veelvuldig gebruik van gemaakt. 
Ook voor de ouderen en volwassenen zijn er beweegmomenten in de wijk, waarbij SamenDoen met vrolijke muziek naar de bewoners toe komt. Iedereen kan vanuit eigen tuin of balkon meedoen. Verder hebben zij het online sportaanbod van sportaanbieders verzameld. Dit overzicht wordt wekelijks geüpdatet en verspreid. 
Kortom, blijf niet stil zitten, alle kleine beetjes helpen en er is genoeg aanbod om lekker in beweging te blijven. Wil je dit ook volgen? Kijk dan op Instagram en Facebook bij SamenDoen of op YouTube bij SamenDoen Sport. Veel plezier! 

Beweegaanbod Vianen

Vanaf 13 mei: Bewegen in de Donjon van 10:30 tot 11:00 uur. Het is de bedoeling dat de bewoners vanaf hun balkon mee gaan doen met de (gym)oefeningen. 
De les begint met een warming up, daarna simpele staande oefeningen (uitgangspunt is dat iedereen mee kan doen met bewegen en er lol in heeft) en een cooling down. 
Team Sportservice Vianen is digitaal heel actief. De vakleerkrachten van Team Sportservice sturen hun leerlingen beweegoefeningen en online uitdagingen. Deze staan ook op de sociale media van Team Sportservice. Daarop staat ook het Mei Vakantieboek dat zij hebben ontwikkeld. Dit is een doe-boek met 20 leuke activiteiten om je te vermaken. In mei verschijnt zo’n zelfde soort boek voor volwassenen en ouderen. Deze wordt fysiek verspreid en is aan te vragen via philhorst@teamsportservice.nl.