Bijeenkomsten over dementie

Op verschillende plekken in de gemeente Vijfheerenlanden worden bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd voor mensen met dementie en mensen die in hun omgeving met dementie te maken hebben. U bent er van harte welkom!

AlzheimerTrefpunt Zederik

Op dinsdag 19 februari is er een bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt in Ameide. Thema is dit keer Boodschappen doen. De familie De Jong van de COOP in Ameide vertelt hun ervaringsverhaal. De avond start om 19.30 uur en duurt tot circa 21.00 uur. Vanaf 19.15 uur bent u welkom. Koffie en thee is gratis. De bijeenkomst wordt gehouden in Open Vensters in Ameide.

Het Alzheimer Trefpunt is elke tweede dinsdag van de maand afwisselend in Meerkerk, Ameide en Lexmond. De eerstvolgende bijeenkomst is op dinsdag 19 maart in Lexmond (Bibliotheek Aan Zet).

Alzheimer Café Leerdam e.o.

Maatschappelijk werker Elly Smit is op dinsdag 26 februari gastspreker in het Alzheimer Café Leerdam e.o. Het thema van de avond is: Hoe houd je het als mantelzorger vol?

Zorgen voor iemand met dementie doe je vaak met liefde. Maar het kost veel tijd en energie. Er is een grote kans dat je jouw eigen behoeftes uit het oog verliest. Dan is het belangrijk om lichamelijk en emotioneel goed voor jezelf te zorgen. Op deze avond besteden we aandacht aan de draaglast en daadkracht van de mantelzorger.

De bijeenkomst wordt gehouden in Verpleeghuis Lingesteyn in Leerdam (hoofdgebouw 1e etage, via hoofdingang Lingepoli).

De avond begint om 19.30 uur en wordt rond 21.15 uur afgesloten. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. De toegang is gratis.

Het Alzheimercafé Leerdam is elke laatste dinsdag van de maand.

Alzheimercafé Vianen

Elke eerste maandag van de maand is er in Hof van Batenstein het Alzheimercafé Vianen.

Iedereen die vragen heeft over dementie kan terecht in het Alzheimer Café. Dus of u nu zelf dementie heeft, of zorgt voor iemand met dementie, of vanuit uw beroep geïnteresseerd bent: u bent van harte welkom!

U hoeft zich niet aan te melden en de toegang is gratis. Voor koffie en thee wordt gezorgd. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en duurt tot 21:30 uur.

Breincafé Leerdam

Het Breincafé is iedere woensdag in Stadspodium GO geopend van 9.30 tot 13.00 uur, inclusief lunch. Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Breincafe Camino, Vianen

Elke maandagochtend van 10:00 – 12:00 uur kunt u in De Prenter (Grote Geusplein 1) samen koffie drinken. Iedere woensdagmiddag van 13:30 – 16:30 uur is er een activiteit. Dit is in De Prenter in Vianen. Aanmelden is niet nodig.