De Crime Game is terug

Vanwege het grote succes van vorige jaar organiseren we de Crime Game nog een keer op 7 oktober 2023.

Vanwege het grote succes van vorige jaar organiseren we de Crime Game nog een keer.

Zaterdag 7 oktober 2023
Geef je snel op, want vol = vol!

Doe mee met de Crime Game!

Een spannende escape room-achtige live game waarbij je in aanraking komt met de onderwereld. Ga jij er vandoor met de winst? Dan win je een waardebon van de Mediamarkt van € 250. Durf jij het aan?

Het verhaal

Het politieteam Lekpoort kwam jaren geleden een van ’s Nederlands grootste xtc-netwerken op het spoor. Het netwerk begaf zich lang onder de radar. Het goede werk van het team leidde tot de arrestatie van topcrimineel Michael B.

Nu, na een gevangenisstraf van 6 jaar, komt Michael B. (gespeeld door Raymond Thiry) weer op vrije voeten. Michael B. stond jarenlang aan het hoofd van zijn criminele organisatie. Na zijn vrijlating uit de gevangenis is hij van plan zijn criminele imperium opnieuw op te bouwen. Hij heeft snode plannen en wil het dit keer beter, slimmer en bedachtzamer aanpakken om uit handen van de politie en het OM te blijven.

Wat ga je doen?

Leg samen met Michael B. een route af door verschillende ruimtes in een leegstaand gebouw. Je komt langs negen scenes, onder andere een wietplantage en een xtc-lab. Daar voer je de opdrachten uit die Michael B je geeft en je lost vragen en puzzels op. Hiermee help je Michael B met het opbouwen van zijn drugsimperium. De game duurt ongeveer 2,5 uur.

Wie kan er mee doen?

Iedereen van 10 jaar en ouder kan meedoen met de Crime Game. Speel de game alleen, met je team van vrienden, vriendinnen of je gezin. Het is spannend, dus de jongere jeugd raden we aan je vader of moeder mee te nemen. Heb je vorig jaar al meegedaan? Dan mag je natuurlijk weer meedoen, maar dan ken je het verhaal al en weet je wat je te wachten staat.

Prijs?

Doe je de opdrachten het beste? Dan kun je een waardebon winnen van €250,- van de MediaMarkt.

Wat heb je nodig?

  • Enthousiasme
  • Lef
  • Het is belangrijk dat je goed ter been bent

Waarom organiseert de gemeente dit?

Drugscriminaliteit is een groot probleem in Nederland, en ook in Vijfheerenlanden. Het is een maatschappelijk probleem en de bestrijding ligt niet alleen bij de overheid of de politie. Daarom wil de gemeente inwoners bewust maken van drugscriminaliteit en praktische informatie geven, bijvoorbeeld over signalen waaraan je drugscriminaliteit kunt herkennen of de gevolgen van drugscriminaliteit. Zo wil de gemeente voorkomen dat jongeren in de drugscriminaliteit terecht komen.

De gemeente heeft de Crime Game daarom in samenwerking met de politie georganiseerd.

Kosten?

Deelname aan deze spannende game is gratis.
Durf jij het aan? Geef jezelf en/of jouw team dan snel op! Want vol=vol.

Aanmelden

Reserveer een tijdslot om mee te doen aan de Crime Game. Meedoen duurt ongeveer 2,5 uur. Je kunt zelf bepalen welk tijdsblok jou het beste uitkomt. Kies je gewenste tijd uit, meld je aan met je e-mailadres en geef aan met hoeveel personen je komt.

Aanmelden

Locatie

De Crime game kan gestart worden tussen 08.00 uur en 17.00 uur en vindt plaats in het pand aan de Burgemeester Sloblaan 34a, 4231 AC Meerkerk.

Mede mogelijk gemaakt door

De Crime Game wordt mede mogelijk gemaakt door de politie, brandweer en de  gemeente Vijfheerenlanden. We bedanken het bedrijf Frank Treuren voor het beschikbaar stellen van hun pand.