De Schoolbrengweek

De gemeente Vijfheerenlanden doet mee aan de SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek. In de week van 16 tot en met 20 september roepen wij ouders en leerlingen op om zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school te gaan. Want lopen of fietsen naar school is:

•    Leuk: lopend of op de fiets ben je bewuster bezig met de omgeving en zie je veel meer dan wanneer je op de achterbank zit.
•    Gezond: kinderen (en ouders) krijgen meer lichaamsbeweging. Dat is niet alleen gezond voor het lichaam, maar door de inspanning kan het kind zich in de les ook beter concentreren.
•    Goed voor het milieu: geen CO2 uitstoot.
•    Veilig: Kinderen doen ervaring op. Zo leren ze in de praktijk om veilig aan het verkeer deel te nemen. En door mee te doen zijn er minder auto’s in de schoolomgeving, wat ook goed is voor de verkeersveiligheid.

Alle basisscholen in de gemeente kunnen kosteloos aan de Schoolbrengweek deelnemen. Ze krijgen dan onder andere lessuggesties en promotiemateriaal.

Als ouder kunt u de ‘belofte’ doen. Op de website van SCHOOL op SEEFkunt u aangeven dat u samen met uw kind één of meerdere dagen lopend of op de fiets naar school zult gaan.