Deelfietsen Donkey Republic

Vanaf dit jaar is Leerdam nog beter bereikbaar dankzij nieuwe deelfietsen van Donkey Republic.

Vanaf dit jaar is Leerdam nog beter bereikbaar dankzij nieuwe deelfietsen van Donkey Republic. Op verschillende punten op de treinstations langs de MerwedeLingelijn, Gorinchem en binnen de Drechtsteden kunt u een deelfiets ophalen of achterlaten. Met deelfietsen op de stations stappen reizigers nog makkelijker van de trein op de fiets naar hun eindbestemming. Verschillende gemeenten werken zo samen met Qbuzz aan een nog betere bereikbaarheid.

Officieel geopend

Na een aanloopperiode waarin de deelfietsen al door reizigers gebruikt kunnen worden, is het deelfietsensysteem op 9 maart 2023 officieel geopend. Gedeputeerde Frederik Zevenbergen, wethouders Joop van Montfoort (namens de gemeente Vijfheerenlanden), Marjo Molengraaf, Johan Quik en Arjan Meerkerk trapten gezamenlijk met Qbuzz af met een rondje door Gorinchem op de nieuwe deelfietsen.

Fiets de eerste 30 minuten gratis 

Om het voor iedereen nog aantrekkelijker te maken de Donkey Republic deelfiets uit te proberen, fietst u nu een maand lang de eerste 30 minuten gratis op een Donkey fiets. Gebruik hiervoor bij betaling de code ‘GREENRIDEDOT’. De deelfiets kunt u boeken in de Donkey Republic app. Kijk voor meer informatie op de website van Qbuzz - Donkey bike.