Dinsdag 27 augustus textielinzameling

Dinsdag 27 augustus wordt er weer huis aan huis textiel ingezameld in de gemeente.

Dinsdag 27 augustus kunt u textiel dat u niet meer wilt gebruiken op straat zetten. Dan wordt er weer huis aan huis textiel ingezameld in de gemeente. Het textiel kunt u in de textielzak doen die u in de brievenbus krijgt of heeft gekregen. Vergeet niet dat u niet alleen kleding kunt doneren, maar ook ander huishoudelijk textiel zoals hand- of theedoeken. Zelfs textiel met een vlek of scheur mag gedoneerd worden.

Geen textielzak?

Heeft u deze textielzak niet ontvangen? Dan kunt u ook een standaard huisvuilzak of andere plastic zak gebruiken. Zorg er wel voor dat de zak goed herkenbaar is als textielzak. Dit kunt u doen door een briefje op de zak te plakken met de tekst ‘Textiel’.

Voor 07.30 uur buitenzetten

Zorg ervoor dat uw textielzak voor 7.30 uur op de inzamellocatie staat. Medewerkers van Avres halen de zakken op. Om vervuiling van de kleding te voorkomen is het raadzaam de zak goed dicht te binden.

Wat mag er wel en niet in de textielzak?

Al het textiel mag in de zak gedoneerd worden. Hierbij valt te denken aan T-shirts, gympen en lakens.

Zelfs textiel met een vlek of scheur mag worden meegegeven.

Het volgende mag niet in de textielzak:

• vloerbedekking, tapijt en matrassen
  • natte kleding

Voor alles geldt:

• schoeisel per paar gebonden
  • aanbieden in gesloten zak

Boven- en ondergrondse textielcontainers

Behalve tijdens de huis-aan-huisinzameling kunt u uw textiel ook deponeren in de boven- en ondergrondse textielcontainers in uw woonplaats.

Wanneer u op een van de afvalbrengstations bent, kunt u het textiel ook hier aanbieden.

Meer informatie?

Heeft u vragen over de kledinginzameling? Bel dan met telefoonnummer 0570 – 62 49 64.