Duurzaam Hoef en Haag

Bewoners van Hoef en Haag zijn vol ideeën om van Hoef en Haag een duurzaam dorp te maken.

Bewoners van Hoef en Haag zijn vol ideeën om van Hoef en Haag een duurzaam dorp te maken. Op donderdagavond 17 oktober kwamen bewoners samen in De Keuken van Hoef en Haag om hier over te praten. Na een heerlijke maaltijd met de oogst van het seizoen, ging de groep samen in gesprek over een duurzamer dorp.

Ideeën

Enthousiast werden er nieuwe ideeën uitgewisseld. Van het delen van maaltijden, deelauto’s, ruilbeurzen voor kleding en speelgoed, een waterspeelplaats voor jonge kinderen tot het collectief inkopen bij boeren uit de omgeving. Daarna werden gedachten op papier gezet en van ideeën een concreet plan gemaakt. 

Vervolg

Uit de lange lijst zijn een aantal initiatieven gekozen om de komende tijd als eerste mee aan de slag te gaan. Bewoners zullen hierbij het voortouw nemen en kijken welke ondersteuning vanuit het Dorpscomité, de gemeente en Hoef en Haag CV nodig en wenselijk is om het idee te realiseren. 

De avond over een duurzaam Hoef en Haag werd georganiseerd door Karin Kramer (Keuken), Monique Bok (Hoef en Haag CV) en Annemarieke Holland (gemeente Vijfheerenlanden) in samenwerking met het Dorpscomité van Hoef en Haag.

Heeft u ook een (duurzaam) idee voor uw straat of buurt? Meld uw idee aan via de pagina Inwonersinitiatief