Energiecongres en Energiemarkt

De gemeente Vijfheerenlanden organiseert op vrijdag 4 oktober 2019 een energiecongres en op zaterdag 5 oktober 2019 een energiemarkt in Huis het Bosch in Lexmond.

Vijfheerenlanden denkt duurzaam met u mee!

We breken hitterecords, we hebben last van hevige regenbuien en schaatsen op natuurijs is steeds zeldzamer. Iedereen merkt dat het klimaat verandert. De gevolgen daarvan zijn bijna dagelijks te voelen. Om de klimaatverandering te stoppen, moeten we nu actie ondernemen. Gemeente Vijfheerenlanden helpt u daar graag bij.

Beide dagen worden georganiseerd in Huis Het Bosch in Lexmond.

Energiecongres

Op 4 oktober organiseren we een Energiecongres. U kunt de hele dag binnenlopen om presentaties bij te wonen, bijvoorbeeld over verschillende vormen van duurzame energie, discussies te voeren of u te laten informeren. We starten de dag met een geweldige aftrap met Helga van Leur.

Inloop: 10.30 – 11.00 uur
Deel 1: 11.00 – 13.00 uur
In dit blok spreken dagvoorzitter Helga van Leur, wethouder Christa Hendriksen en Gerrie Fenten (Ministerie van Infrastructuur en Milieu) over wat ons de komende jaren te doen staat op het gebied van energietransitie. Wat moeten we doen om de klimaatverandering tegen te gaan? Wat zijn de nationale doelstellingen en hoe gaan we dit vormgeven binnen de gemeente Vijfheerenlanden? Wat betekent dit voor u?
Lunch: 13.00 – 14.00 uur
Lokale, vegetarische gerechten.
Deel 2: 14.00 – 15.30 uur
In dit blok zijn er twee deelsessies van een half uur (14.00 tot 14.30 uur en 14.45 tot 15.15 uur). In iedere deelsessies worden de volgende onderwerpen behandeld: energie uit water, aarde en zonne- en windenergie.
Deel 3: 15.45 uur – 17.00 uur
Energiecommissaris Ruud Koornstra neemt u op een interactieve manier mee in de innovaties. Op welke manier spelen ondernemers in op de veranderingen in energie aanbod.
Ervaringen: 17.15 – 18.00 uur
U heeft vandaag veel nieuwe dingen gehoord en ervaren. Tijdens de borrel kunt u kennis en ervaringen delen en contacten opdoen. Wij bieden u naast een borrel de mogelijkheid om in een elektrische auto te rijden.
Blok 4: 18.00 – 21 uur
Dit blok is speciaal voor jongeren (16 tot 26 jaar). We gaan de discussie aan over de toekomst van Vijfheerenlanden. Hoe zien de jongeren de gemeente van de toekomst?

Energiemarkt

Maar dat is niet alles: zaterdag 5 oktober organiseren we een Energiemarkt. Op deze Energiemarkt kunt u informatie krijgen over de mogelijkheden van duurzaam energiegebruik, het verlagen van het energieverbruik, duurzaam energie opwekken en duurzaam en prettig wonen. Want dat is toch wat we in Vijfheerenlanden willen? Ook medewerkers van de gemeente zijn aanwezig. Zij wijzen u graag de weg.

Huis Het Bosch
Nieuwe Rijksweg 6