Evenementenbijeenkomst

Waar kun je op letten bij het aanvragen van een vergunning voor een evenement in Vijfheerenlanden? Deze vraag stond centraal tijdens de evenementenbijeenkomst op dinsdag 24 september 2019 in Sportcentrum Helsdingen in Vianen. Met een opkomst van meer dan 100 aanwezigen was het een geslaagde avond.

Quiz

Burgemeester Jan Pieter Lokker opende de avond. Vervolgens werd er onder leiding van Johan Cahuzak een interactieve quiz gehouden. Aanwezigen deden op een speelse manier meer inzicht op over hoe het vergunningsproces verloopt binnen de gemeente Vijfheerenlanden. Een belangrijk leerpunt: het belang van het indienen van een vooraankondiging van een evenement bij de gemeente.

Ervaringen delen

Tijdens de bijeenkomst was er ook tijd om ervaringen te delen met andere aanwezigen en in gesprek te gaan met vergunningverleners, een evenementencoördinator, een beleidsmedewerker, politie en brandweer. Daarnaast was er ook een ruimte ingericht om klachten, aanbevelingen of opmerkingen achter te laten onder het genot van een drankje.

Vervolg

Na een succesvolle startbijeenkomst zullen er ook nog verdiepingsbijeenkomsten volgen, ingedeeld in thema’s. Wij danken alle organisatoren voor hun aanwezigheid en zien jullie graag terug in 2020 bij een themabijeenkomst.