Gezocht: 'Kamers met Aandacht'

Heeft u thuis een kamer vrij of bezit u woonruimte om te verhuren? Of kent u iemand die dat heeft? Daarmee kunt u een jongere uit de jeugdzorg helpen!

Heeft u thuis een kamer vrij of bezit u woonruimte om te verhuren? Of kent u iemand die dat heeft? Daarmee kunt u een jongere uit de jeugdzorg helpen! U biedt een jongere een plek waar hij of zij zelfstandig kan wonen, met steun van de omgeving en een vertrouwde begeleider.

Zorgvuldige match

Vanuit het project ‘Kamers met Aandacht’ wordt een zorgvuldige match gemaakt tussen verhuurder en jongere. De verhuurder bepaalt zelf hoeveel ‘aandacht’ hij of zij wil bieden en overlegt samen met de begeleider en de jongere op welke manier dit gebeurt.

Steun

Misschien vindt u het gezellig als een jongere af en toe met u mee eet? Lijkt het u leuk om samen te sporten? Of helpt u de jongere liever met de administratie? Sommige jongeren zijn ook bereid om een wederdienst te doen. Bijvoorbeeld klusjes in en rondom het huis, oppassen of boodschappen doen.

Voorwaarden

Voorwaarden zijn dat u de kamer minimaal een jaar verhuurt en de huurprijs niet hoger is dan het bedrag dat wordt geadviseerd door de landelijke huurcommissie. Kijk voor meer informatie op de website kamersmetaandacht.nl of neem contact op met Bianca van der Neut via 06 - 111 346 85.