Help een kind zo thuis mogelijk opgroeien

Meld u aan om uw huis voor een middag, weekend of langer open te stellen voor een kind die een stabiele thuisomgeving nodig heeft.

Niet alle kinderen kunnen rekenen op een stabiel thuis. Soms is het nodig dat ze bij andere mensen terecht kunnen: voor een middag, een weekend, een maand of langer. We zoeken inwoners die hun huis en hart voor hen open willen stellen. Is dit iets voor u? Wil je er meer over weten en erover nadenken wat jij kunt betekenen? Meld je dan aan voor de onlinebijeenkomst op donderdagavond 18 november. 

In de regio Lekstroom werken gemeenten (Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Vijfheerenlanden) samen om alle kinderen en jongeren zo thuis mogelijk op te laten groeien. Dit betekent dat we bij problemen het gezin ondersteunen zodat kinderen thuis kunnen blijven wonen. Soms lukt dit niet of is het nodig om ouders te helpen door kinderen tijdelijk ergens anders op te vangen. Het liefst doen we dit in een ander gezin. 

Uw aandacht is van grote waarde

We zoeken gezinnen in alle soorten en maten. Voor kinderen van verschillende leeftijden, voor korte of lange tijd en in verschillende vormen. Voor elk kind zoeken we een plek die het best bij hem of haar past. 

Is dit iets voor u? Kom dan naar de online bijeenkomst op donderdag 18 november om 19.30 uur. U krijgt informatie over alle mogelijkheden om voor deze kinderen écht iets te betekenen. Ook jeugdhulporganisaties en ervaren steunouders, pleegouders en gezinshuisouders zijn aanwezig. U kunt dus al uw vragen stellen.  

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website eentweedethuis.nl. Hier kunt u uzelf ook aanmelden voor de online bijeenkomst op 18 november. We zien u graag!