Integrale controles

De gemeente controleert bedrijven op mogelijke overtredingen op gebieden zoals milieuvoorschriften, bedrijfsvoorraad, brandveiligheid, gebruik elektriciteit. Deze integrale controles doet de gemeente met partners als de Omgevingsdienst Utrecht, Stedin, Veiligheidsregio Utrecht en de Politie.

De gemeente controleert bedrijven op mogelijke overtredingen op gebieden zoals milieuvoorschriften, bedrijfsvoorraad, brandveiligheid, gebruik elektriciteit. Deze integrale controles doet de gemeente met partners als de Omgevingsdienst Utrecht, Stedin, Veiligheidsregio Utrecht en de Politie. Door vaak te controleren kunnen we gevaarlijke of criminele situaties voorkomen.

Ondermijning

Illegale drugshandel brengt onschuldige burgers in gevaar door geweld, brandgevaarlijke hennepkwekerijen en het dumpen van afval in natuurgebieden. Criminelen maken bij de grootschalige hennepteelt misbruik van legale bedrijven om de enorme winsten wit te wassen en gebruiken voorzieningen en instanties om hun illegale praktijken mogelijk te maken. Dit noemen we ondermijning. De overheid pakt ondermijning aan. 

Zelf in actie

Wij willen een gemeente zijn waarin iedereen zich veilig voelt. We werken daarom samen aan de aanpak van ondermijning. Het duurt soms lang voordat criminele activiteiten worden ontdekt.

Daarom is ook uw hulp heel hard nodig. Wilt u zelf een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in uw buurt, let dan goed op eventuele signalen van ondermijning. 

Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan: 

  • De winkel om de hoek waar nooit klanten komen;
  • De kapper waar je nooit terecht kunt voor een afspraak;
  • Bestelbusjes die op vreemde tijdstippen worden beladen;
  • Bedrijven die altijd afgeplakte ramen hebben;
  • Personen met een hele dure auto en een laag inkomen.

Als iets te mooi is om waar te zijn, meld dit dan. Dat kan op de volgende manieren:

  • Telefonisch via 0900 - 8844 als u informatie of een vraag heeft voor de politie of contact wil met uw wijkagent.
  • Online via politie.nl of meldmisdaadanoniem.nl