Jeugdtheaterprogramma van start

Kinderen uit Leerdam en omgeving krijgen een mooie kans om kennis te maken met theater. In oktober start het jeugdprogramma in Stadspodium GO voor leerlingen van basisscholen in Leerdam, Kedichem en Schoonrewoerd.

Kinderen in Leerdam en omgeving krijgen een mooie kans om kennis te maken met theater. In oktober start het jeugdprogramma in Stadspodium GO voor leerlingen van basisscholen in Leerdam, Kedichem en Schoonrewoerd. Ook de klassen 1 en 2 van voortgezet onderwijs De Joost komen op bezoek. In de periode van oktober tot februari worden maar liefst 23 voorstellingen gespeeld.

Jeugdcultuurfonds

Dit project wordt ondersteund door het Jeugdcultuurfonds van de gemeente Vijfheerenlanden, het Bert van Voordenfonds en wordt georganiseerd door Stadspodium GO en de cultuurcoaches van Samen Doen.

Zo krijgen de scholen mooie voorstellingen aangeboden, die aansluiten bij de belevingswereld en het ontwikkelingsniveau van de  verschillende groepen binnen de basisschool. De reacties van de scholen waren overweldigend. Dit seizoen komen 1700 kinderen een voorstelling zien!

Programma

Groepen 7 en 8

Het project gaat op 1 oktober van start met de voorstelling ‘Hadassa, ster van Perzië’ gespeeld door John de Winter voor de groepen 7 en 8. Een spannende vertelling over de moed om te zeggen wat je denkt en te zijn wie je bent. Een actueel thema bij 75 jaar vrijheid!

Voortgezet onderwijs klas 1 en 2

Klas 1 en 2 van de Joost komt in een actuele voorstelling vanwege het Rembrandtjaar, meer te weten over onze beroemdste schilder. De voorstelling is gemaakt door Niels Brandaan Cotterink.

Kleuters

Alle kleuters bezoeken ‘ Brombeer’ van Remco-Theater-Kunst. Een ontroerend verhaal, verteld door poppen met hele eigen karakters, over vriendschap. Het verhaal wordt ondersteund met muziek.

Groepen 3 en 4

De groepen 3 en 4 kijken naar ‘Juwelenoma’ van Marjo Dames. De voorstelling gaat over een oma met een wel heel bijzonder geheim. Dames vertelt haar verhalen op eigenzinnige en theatrale wijze. Ze kruipt in de huid van de personages en omlijst de voorstelling met accordeonmuziek.

Groepen 5 en 6

Met 'Het Mysterie van museum Mauzz’ sluit theater Kwadraat de reeks af voor de kinderen van groep 5 en 6. Een reis langs de schilderkunst van Karel Appel tot Willem van der Velde, met schilderijen die tot leven komen.