Leerdam Noord richting aardgasvrij

Op 1 juli 2019 start de gemeente Vijfheerenlanden een duurzame buurtactie voor inwoners van Leerdam Noord.

Op 1 juli start de gemeente Vijfheerenlanden een duurzame buurtactie voor inwoners van Leerdam Noord. Met deze actie wil de gemeente het verduurzamen van woningen onder de aandacht brengen en stimuleren. Door samen met inwoners energiebesparingsmaatregelen aan te schaffen, krijgen ze een betere prijs. De actie is opgezet in samenwerking met het Regionaal Energieloket. Samen met de gemeente gaan zij op zoek naar installateurs uit de regio die deze maatregelen uit kunnen voeren. De beste partijen op basis van onder anderen prijs, kwaliteit en afstand tot Leerdam Noord worden uitgezocht. Gemiddeld is de korting door het samen inkopen tijdens deze actie 10%.

Inwonersavond

Om de actie voor te bereiden organiseert de gemeente en het Regionaal Energieloket een plenaire inwonersavond op maandagavond 1 juli aanstaande voor de inwoners van Leerdam Noord. Vanaf 19.00 uur bent u welkom in Het Oude Posthuys, Meent 57 te Leerdam. Hier ontvangen geïnteresseerde inwoners meer informatie over de aanpak en stellen de deelnemende partijen zich voor. Ook zal er ruimte zijn voor vragen.

Maatwerkadvies

Inwoners konden zich eerder aanmelden voor een gratis maatwerkadvies over energie door het Regionaal Energieloket. Uit de aanmeldingen is voor elk type huis in de buurt een voorbeeldwoning gekozen om het maatwerkadvies voor te maken. Er wordt een opname gegeven van de stand van de woning en een stappenplan om naar aardgasvrij te gaan. Voor alle huizen van hetzelfde type geldt het advies. De uitkomsten van de maatwerkadviezen worden daarom gepresenteerd op de inwonersavond waar u ook vragen kunnen stellen.

Groepsaankoop

Om u op weg te helpen, heeft de gemeente het loket gevraagd om voor de veel geadviseerde maatregelen een groepsaankoop met lokale bedrijven te organiseren. Inwoners kunnen zich vrijblijvend inschrijven voor de gezamenlijke aankoop van de maatregelen.

Vrijblijvend inschrijven

Inwoners die zich hebben ingeschreven, kunnen met de installateur van de maatregel(en) een vrijblijvende woningopname inplannen. Dan ontvangen bewoners een persoonlijke offerte van de specialist en kunnen ze besluiten of ze mee doen met de actie. Vrijblijvend inschrijven kan via de knop “bekijk de groepsaankoop” op de website regionaalenergieloket.nl/vijfheerenlanden 

Over het Regionaal Energieloket

Het Regionaal Energieloket helpt woningeigenaren van A tot Z met energie besparen en duurzaam wonen. Het Regionaal Energieloket voor gemeente Vijfheerenlanden wordt verzorgd door Greenhome, duurzaamheidspartner van 55 Nederlandse gemeenten.