'Lokaal Sportakkoord' in Vijfheerenlanden

In 2018 heeft minister van Sport Bruno Bruins het ‘Nationaal Sportakkoord: Sport Verenigt Nederland’ gesloten met de sport, gemeenten en maatschappelijke organisaties en bedrijven. In 2019 gaan zo’n 160 Nederlandse gemeenten aan de slag met een eigen ‘Lokaal Sportakkoord’.

In 2018 heeft minister van Sport, Bruno Bruins het ‘Nationaal Sportakkoord: Sport Verenigt Nederland’ gesloten met de sport, gemeenten en maatschappelijke organisaties en bedrijven. In 2019 gaan zo’n 160 Nederlandse gemeenten aan de slag met een eigen ‘Lokaal Sportakkoord’. Vanaf september 2019 gaat ook de gemeente Vijfheerenlanden hiermee aan de slag.

Van september 2019 tot maart 2020

Van september 2019 tot aan maart 2020 werken we aan het 'Lokaal Sportakkoord'. In die tijd worden diverse bijeenkomsten georganiseerd om met elkaar in gesprek te gaan. Het doel van deze bijeenkomsten is om aan de hand van een aantal thema’s tot ‘akkoorden’ te komen. Deze akkoorden kunnen simpele praktische afspraken voor samenwerking zijn. Maar er kunnen ook hele nieuwe projecten of maatschappelijke ambities uit voort komen. De thema’s zijn:

• Inclusief sporten en bewegen
  • Vaardig bewegen
  • Duurzame Sportinfrastructuur
  • Vitale Sportaanbieders
  • Positieve Sportcultuur

Inspiratiebijeenkomst op 24 september

Op 24 september houden wij vanaf 19.30 uur een informatie- en inspiratiebijeenkomst over het Sportakkoord in het gebouw van voetbalvereniging HSSC’61 in Hei- en Boeicop. In de maanden daarna organiseren we werkbijeenkomsten om per thema te werken aan de akkoorden.

Nog geen uitnodiging gehad? Aanmelden kan via het aanmeldformulier of via een e-mail aan bas.van.der.heijden@bmc.nl.