Nieuwe contracten Regiotaxi Utrecht

Willemsen-de Koning blijft de vervoerder van de regiotaxi en Munckhof BV gaat het callcenter verzorgen.

Voor de komende drie jaren zijn nieuwe afspraken gemaakt voor Regiotaxi Utrecht. Willemsen-de Koning blijft de vervoerder van de regiotaxi en Munckhof BV gaat het callcenter verzorgen. De nieuwe afspraken gaan in per 15 augustus van dit jaar.

Vervoer van deur tot deur

Regiotaxi Utrecht verzorgt vanaf 15 augustus het aanvullend openbaar vervoer en het Wmo-vervoer in onder andere de gemeenten Utrecht, Houten, IJsselstein, Nieuwegein, Lopik en een deel van gemeente Vijfheerenlanden (voormalige gemeente Vianen). Vanaf 15 december ook voor het andere deel van Vijfheerenlanden (de voormalige gemeenten Leerdam en Zederik).

Het vervoer is van deur tot deur. Dat kan een adres zijn of een halte of station van ander openbaar vervoer zoals tram, metro, bus of trein. De regiotaxi combineert ritten met meerdere passagiers.

Van het aanvullend openbaar vervoer per Regiotaxi Utrecht kan iedereen gebruik maken. Het Wmo-vervoer is voor mensen die vanuit de gemeente een indicatie vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) hebben gekregen. Zij betalen een lager tarief.

Tarief per kilometer in plaats van zone

Voor het reizen met Regiotaxi Utrecht betalen passagiers op dit moment nog een instaptarief en een tarief per zone. Vanaf 15 augustus verandert het tarief per zone in een tarief per gereden kilometer.

Vaste klanten krijgen een brief

Vaste klanten krijgen vanaf 1 juli een brief van Regiotaxi Utrecht met de eventuele nieuwe vervoerspas en informatie over de vervoerder, de nieuwe aanbieder van het callcenter, de tarieven per kilometer, het boeken van een rit en de betalingsmogelijkheden.
Vaste klanten van de voormalige gemeenten Leerdam en Zederik, die tot 15 december 2020 nog gebruik maken van de Molenhopper, ontvangen in november een brief met alle benodigde informatie over de overgang van de MolenHopper naar de Regiotaxi.

Meer informatie

Alle (nieuwe) informatie over het reizen met Regiotaxi Utrecht staat op: www.regiotaxiutrecht.nl. Ook vindt u daar actuele informatie over de coronamaatregelen die gelden voor het regiotaxivervoer.