Parkeerproef Leerdam Centrum

In het centrum van Leerdam start de gemeente vanaf 1 november 2021 een parkeerproef. Er zijn in het centrum van Leerdam ‘s avonds niet altijd voldoende plekken voor vergunninghouders. Daarom maken we de betaald parkeren parkeerplaatsen in de ochtend een half uur langer gratis. Parkeren is dan tussen ‘s avonds 18.00 uur en ’s ochtends 09.30 uur gratis. Hiermee hopen we dat het makkelijker is om in de avond te kiezen voor een betaalde parkeerplaats in plaats van te zoeken naar een vergunningparkeerplaats.

Proef

Deze parkeerproef moet ervoor zorgen dat vergunninghouders in de avonduren kiezen om te parkeren op een betaalde parkeerplaats (in de avond gratis). Nu gaan zij vaak ‘s avonds op zoek naar een vergunninghoudersparkeerplaats. Daardoor zijn parkeerplaatsen voor vergunninghouders vaak bezet. Het zoeken naar een vrije vergunningparkeerplaats zorgt voor een extra druk op de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in het centrum van Leerdam.

• In de huidige situatie start het betaald parkeren om 9.00 uur ’s ochtends.
  • In de nieuwe situatie start het betaald parkeren om 9.30 uur ’s ochtends.

Wanneer

De parkeerproef start op 1 november en duurt tot minimaal 31 januari 2022. Het effect wordt gemeten met een parkeeronderzoek in het centrum van Leerdam, waarbij ook wordt gekeken of het geparkeerde voertuig wel of geen vergunning heeft. De resultaten worden in de loop van januari 2022 gepubliceerd. Dan wordt ook besloten of de parkeertijden blijven, of weer worden teruggezet.

Vragen

Mocht u vragen hebben over deze parkeerproef kunt u per e-mail contact opnemen via verkeer@vijfheerenlanden.nl.