Passanten in Vianen gaan weer betalen voor gebruik passantenhaven

In 2017 besloot de toenmalige gemeente Vianen om het liggeld in de passantenhaven af te schaffen om het aantal bezoekers in de Vrijstad te verhogen. Sindsdien konden passanten gratis gebruik maken van de haven inclusief het gebruik van stroom en water. Door het veelvuldige gebruik van de haven en aanwezige faciliteiten, heeft gemeente Vijfheerenlanden echter besloten om per 1 januari 2020 weer liggeld in te voeren in de passantenhaven.

Eenvoudig betaalsysteem

Gebruikers kunnen vanaf dan door middel van het AanUit.net systeem eenvoudig via een smartphone of tablet betalen voor een overnachting in de haven. De maximale verblijfsduur is 3x24 uur. Gebruikers kunnen daarnaast apart betalen voor het gebruik van stroom en/of water. De gemeente vertrouwt hiermee op een betere doorstroom van passanten en een eerlijk gebruik van stroom en water. De havenmeester van de gemeente gaat hier op toezien.