Reiniging en inspectie hoofdriolering

De komende weken wordt in Vianen in wijk Monnikenhof, in Meerkerk tussen de Burgemeester Sloblaan en Blommendaal en in Ameide tussen de Broekseweg en Prinses Marijkeweg gestart met reiniging en inspectie van het gemeentelijk hoofdriool.

De komende weken wordt in Vianen in de wijk Monnikenhof, in Meerkerk tussen de Burgemeester Sloblaan en Blommendaal en in Ameide tussen de Broekseweg en Prinses Marijkeweg gestart met reiniging en inspectie van het gemeentelijk hoofdriool. De werkzaamheden hebben het doel het juist functioneren van het riool te waarborgen. U moet hierbij denken aan het afvoeren van regenwater en huishoudelijk afvalwater dat u via toilet, bad en gootsteen gebruikt, naar de rioolwaterzuivering. In opdracht van de gemeente Vijfheerenlanden voert aannemingsbedrijf M.J. Oomen uit Moerdijk de werkzaamheden uit

Wat kunt u hiervan merken?

Stankoverlast

Door luchtdrukverschillen in het riool tijdens de reiniging kunnen de watersloten (zwanenhals of sifon) van uw toilet, bad en gootsteen in uw woning leeg gezogen worden. Hierdoor ontstaat een open verbinding tussen uw woning en het gemeentelijk riool. Op deze manier kan er een lichte rioolgeur in uw woning terechtkomen. Zodra u de zwanenhals weer vult (door het toilet door te spoelen en kranen even te laten lopen), verdwijnt deze geur snel.

Wateroverlast

Wateroverlast tijdens reinigingswerkzaamheden komt zelden voor. Echter bestaat de kans dat door luchtdrukverschillen in het riool het water in de zwanenhals via het toilet (of via een douche- of schrobputje) van uw woning omhoog komt. Wij adviseren u deze dagen voor de zekerheid om de toiletdeksel naar beneden doen en er een zwaar voorwerp op te plaatsen.

Verkeersmaatregelen

De reinigingsvoertuigen die de werkzaamheden uitvoeren hebben een omvang van een gemiddelde vrachtwagen en staan tijdens het werk voor korte tijd op dezelfde locatie. Het doorgaand verkeer kan voor korte tijd hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over de werkzaamheden, dan kunt u op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur contact opnemen met M.J. Oomen Inspectie B.V. via het telefoonnummer 0168 - 356 570 of met de gemeente via de heer E. van Iperen: 088 - 599 7000. Wij vragen uw begrip voor eventuele overlast tijdens de uitvoering.