Renovatie gymzaal Zijderveld

De gymzaal wordt gerenoveerd zodat het gebouw duurzamer wordt en het binnenklimaat verbeterd.

Begin oktober is de gemeente Vijfheerenlanden begonnen met renovatiewerkzaamheden aan de gymzaal in Zijderveld. Door deze renovatie wordt het gebouw duurzamer en wordt het binnenklimaat verbeterd. Dit komt direct te goede aan de gebruikers van onze gebouwen.

De gymzaal is gebouwd in 1980. Daarom is het dak toe aan vervanging. Oranjedak B.V. uit Zwijndrecht voert de werkzaamheden uit. Oranjedak compenseert voor alle dakprojecten de volledige Co2-uitstoot te regelen. Dat gaat middels boomaanplant door Trees for All. Het gaat om compensatie voor dakmaterialen maar ook voor transport van materialen en vervoer van medewerkers. Het wagenpark is hierbij zoveel mogelijk elektrisch. De bestaande trespa boeidelen zullen ook worden vervangen en het dak wordt geïsoleerd. Deze werkzaamheden zijn nog dit jaar klaar. Ook de aluminium kozijnen worden vervangen voor geïsoleerde aluminium kozijnen met HR ++ glas. De firma Weerschild B.V uit Lexmond voert deze werkzaamheden rond maart 2022 uit.

Tijdens deze werkzaamheden kan er gewoon gebruik gemaakt worden van de gymzaal. Mocht dit anders het geval zijn dan worden de gebruikers hier vroegtijdig van op de hoogte gebracht. De komende jaren verduurzaamt de gemeente meerdere eigen gebouwen. Zo dragen we bij aan het streefdoel van het klimaatakkoord om in 2030 49% minder CO2 uit te stoten.