Rijk en regio Utrecht slaan handen ineen voor meer woningen en aanpak excessen

Vijfheerenlanden gaat samen met het Rijk, de provincie Utrecht en 15 andere gemeenten in de regio Utrecht jarenlang samenwerken om de woningbouw te versnellen.

Vijfheerenlanden gaat samen met het Rijk, de provincie Utrecht en 15 andere gemeenten in de regio Utrecht jarenlang samenwerken om de woningbouw te versnellen. Ook werken we aan de betaalbaarheid van woningen en de aanpak van excessen (te hoge huurprijzen of malafide verhuurders).

Dat staat in de Woondeal Regio Utrecht die gisteravond door minister Ollongren (BZK), de provincie Utrecht en 16 gemeenten in de regio is ondertekend. Woonwethouder Marcel Verweij tekende namens Vijfheerenlanden. Voor pilots en het opstarten van het samenwerkingsverband trekt de minister 2 miljoen euro uit.

In de woondeal staan verder afspraken over wijkvernieuwing.