Samen voor een veilige buurt

Meld een situatie waarbij u het gevoel heeft dat er iets niet klopt, bij de politie of Meld Misdaad Anoniem. Zo houden we samen uw buurt veilig.

Soms merkt u in uw buurt iets op, waarbij u het gevoel heeft dat er iets niet klopt. Bijvoorbeeld een woning waar alleen ’s nachts beweging is, een loods waar (opeens) bewaking is of vreemde activiteiten rond een huis. Het kan zijn dat er hier sprake is van ondermijnende criminaliteit. Meld het bij de politie of Meld Misdaad Anoniem. Zo houden we samen uw buurt veilig.

Wat is ondermijnende criminaliteit?

Ondermijning is criminaliteit waarbij zowel de onderwereld (criminelen) als de bovenwereld (de rest van de samenleving) betrokken is. Bijvoorbeeld hennep (wiet) kweken, een drugslaboratorium, drugshandel, mensenhandel of witwassen van crimineel geld. Achter dit soort criminaliteit gaat een wereld schuil vol geweld, intimidatie en afpersing. Bij een hennepkwekerij en een drugslaboratorium is er ook grote kans op brand, ontploffing en stank-/wateroverlast. Het kan dus gevaarlijk zijn voor de hele buurt.

Melden?

Inwoners van Vijfheerenlanden maar ook daar buiten kunnen vermoedens van criminaliteit anoniem melden via 0800 - 7000 of via de website meldmisdaadanoniem.nl. Vanzelfsprekend blijft ook de politie 0900 - 8844 en de gemeente 088 - 599 7000 zelf ook bereikbaar voor inwoners wanneer zich zorgen maken over veiligheid in de gemeente.