Tijdelijke pontonbrug naast Zwaanskuikenbrug

De komende tijd pakt de provincie Zuid-Holland de bruggen over het Merwedekanaal aan, te beginnen bij de Zwaanskuikenbrug tussen Lexmond en Hei- en Boeicop. Onlangs gaven inwoners bij een informatiebijeenkomst aan dat er behoefte is aan een tijdelijke brug voor langzaam verkeer.

Pontonbrug

Daarom heeft de provincie nu een tijdelijke pontonbrug aangebracht aan de zuidkant van de brug. De pontonbrug is bedoeld voor fietsers en voetgangers en wordt voor ander verkeer afgesloten met een klappaaltje. In noodgevallen kan de ambulancedienst over de brug rijden. Zij hebben een sleutel van het paaltje.

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden zijn er omleidingen voor het wegverkeer en het vaarverkeer. Dit duurt van 16 januari tot en met 8 maart 2023. In de voorjaarsvakantie worden de kruispunten met de Kanaaldijk en de Heicopperweg aangepast. Verkeer kan er dan soms niet langs. Dit wordt met borden aangegeven.

Meer informatie staat op de pagina Aanpak bruggen Merwedekanaal.