Verhuizing archief Vijfheerenlanden

Vanaf maandag 25 tot en met woensdag 27 november 2019 verhuist het oudste gedeelte van het archief naar het Regionaal Historisch Centrum Zuidoost Utrecht.

Vanaf maandag 25 tot en met woensdag 27 november 2019 verhuist het oudste gedeelte van de archieven van de gemeente Vijfheerenlanden naar het Regionaal Historisch Centrum Zuidoost Utrecht te Wijk bij Duurstede.

Door deze verhuizing zal de komende weken de collectie niet of moeilijk te raadplegen zijn. Wij vragen daarvoor uw begrip.

Het gaat voornamelijk om archiefstukken van voor circa 1930 en de kranten collectie van de voormalige gemeente Leerdam.

De archieven van de voormalige gemeenten Leerdam en Zederik liggen momenteel verspreid over vier locaties:

• Nationaal Archief te ’s-Gravenhage
  • Regionaal Archief Gorinchem
  • Gemeentehuis, locatie Leerdam
  • Gemeentehuis, locatie Meerkerk

Zodra het mogelijk is, zullen de verschillende toegangen worden gepubliceerd op de website van Archieven.nl

Heeft u vragen? Dan kunt u uw vraag stellen via info@rhczuidoostutrecht.nl of 088 – 530 0170. U kunt ook terecht bij info@vijfheerenlanden.nl of 088 – 599 7000.