Herinrichting Stationsweg en voorplein station Leerdam

Van maandag 9 november tot en met vrijdag 4 december wordt de Stationsweg en het voorplein van het station in Leerdam opnieuw ingericht

Van maandag 9 november tot en met vrijdag 4 december wordt de Stationsweg en het voorplein van het station in Leerdam opnieuw ingericht. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door Roelofs en horen bij de herinrichting van het Dokter Reilinghplein. De Stationsweg wordt afgesloten vanaf de Vrijheidsstraat tot en met de inrit van de P+R. 

De Stationsweg

De stationsweg is afgesloten voor doorgaand (fiets)verkeer, inclusief de busdiensten. Er wordt een omleiding ingesteld over de Parallelweg voor gemotoriseerd verkeer en fietsers. Ter hoogte van de rotonde met de Schaikseweg worden tijdelijke bushaltes ingericht.

Station en Fietsenstalling

Het station en de fietsenstalling blijven te voet bereikbaar, fietsers worden vriendelijk verzocht af te stappen. De route om het station te bereiken kan gedurende de werkzaamheden veranderen en wordt met behulp van bebording en afzettingen aan u duidelijk gemaakt.

P+R

Gedurende de werkzaamheden blijft de P+R bereikbaar via een tijdelijke inrit.

Ambtsplein

Het Ambtsplein blijft bereikbaar via een tijdelijke inrit vanaf de Van Hoevestraat.

Vrijheidsstraat

De Vrijheidsstraat is van 9 november t/m 20 november uitsluitend bereikbaar vanaf de Meent. Het pad naast Stichting Logos wordt zo ingericht dat de Vrijheidsstraat voor bewoners te bereiken is. Na 20 november is de Vrijheidsstraat weer bereikbaar vanaf de Stationsweg.

Omleiding tijdelijke bushaltes

De genoemde planning is onder voorbehoud. Het kan zijn dat, vanwege bijvoorbeeld slechte weersomstandigheden of leverantieproblemen i.v.m. de coronacrisis, onze planning uitloopt. 
Bij deze werkzaamheden staat de veiligheid en bereikbaarheid centraal. Wij vragen u daarom om de (verkeers)afzettingen intact te laten en de aanwijzingen op te volgen.

Meer informatie 

Meer informatie over het project vindt u op de onze website en op de projectwebsite van Roelofs.
Leerdammer Teus de Wit, lid van de Brede Werkgroep, heeft een facebookpagina aangemaakt over de herinrichting van het Dokter Reilinghplein. Wekelijks deelt Teus foto’s en filmpjes over de voortgang van de werkzaamheden.