Verkeershinder door werkzaamheden Iepstraat Leerdam

Vanaf 9 oktober gaat aannemersbedrijf Baars B.V. in opdracht van Gemeente Vijfheerenlanden rioolwerkzaamheden en bestratingswerkzaamheden uitvoeren in de Iepstraat in Leerdam.

Vanaf 9 oktober gaat aannemersbedrijf Baars B.V. in opdracht van Gemeente Vijfheerenlanden rioolwerkzaamheden en bestratingswerkzaamheden uitvoeren in de Iepstraat in Leerdam. Voor bewoners en omwonende van de Iepstraat is de kans groot dat zij hiervan (verkeers)hinder ondervinden.

De complete straat zal, in fases, worden opgebroken en er wordt een diepe sleuf gegraven om het riool aan te brengen. Een groot aantal parkeerplaatsen in de Iepstraat zal daardoor gedurende de werkzaamheden niet bereikbaar zijn en er wordt een omleidingsroute ingesteld.  

Aanpassingen aan het riool

Uit rioolinspecties is gebleken dat het riool in de Iepstraat in slechte staat is. Deze wordt dan ook vervangen. Om het rioolstelsel daarnaast klaar te maken voor de toekomst wordt er ook een nieuw riool aangelegd. Een riool speciaal voor hemelwater. In het nieuwe rioolstelsel wordt het regen- en afvalwater dan gescheiden afgevoerd.

Wanneer worden de werkzaamheden uitgevoerd?

De werkzaamheden starten 9 oktober 2023. De verwachting is dat de werkzaamheden half december 2023 gereed zijn.