Workshops in de energiewoning

In het Huis vol Energie aan de M.C. van Hallstraat 8 in Vianen kunnen inwoners vanaf 23 januari tot eind maart terecht voor vragen en advies over energiezuinig wonen. Er worden regelmatig gratis workshops gehouden in deze woning.

In het Huis vol Energie aan de M.C. van Hallstraat 8 in Vianen kunnen inwoners vanaf 23 januari tot eind maart terecht voor vragen en advies over energiezuinig wonen. Iedere donderdag tussen 16.00 en 20.00 uur is er een energieadviseur aanwezig. U kunt vrij binnenlopen voor informatie, een kopje koffie of een rondleiding. 

Nul-Op-De-Meter

De woning aan de Van Hallstraat is flink verbouwd: het is volledig geïsoleerd (vloer, dak, muur en HR++glas) en heeft een ventilatiesysteem voor frisse lucht. Het huis wordt verwarmd met een warmtepomp, koken kan op inductie en op het dak liggen zonnepanelen.

Workshops

Er worden regelmatig gratis workshops gegeven in de woning. Hieronder een overzicht van de geplande workshops. Er is beperkt ruimte voor de workshops (15 personen) in verband met de beschikbare ruimte. Mocht een workshop vol zijn geven we dat hier aan, nieuwe workshops worden ook hier toegevoegd. Meld je aan!  

SuperWaar
25 februari 19.00-21.30 uur

Wil je in de supermarkt meer duurzame producten kopen, maar raak je in de war door alle keurmerken, adviezen en tegenstrijdige meningen? Ben je goed op weg, maar zou je graag de volgende stap willen zetten naar nog meer duurzame keuzes? In SuperWaar worden alle aspecten van duurzaam eten besproken, maar ook de dilemma’s waar je tegenaan loopt als je anders wilt gaan eten. Met praktische tips, heerlijke recepten en inspirerende voorbeelden.

Aanmelden kan via duurzaamheid@vijfheerenlanden.nl met naam, leeftijd en e-mailadres of telefoonnummer. 

Vogelhuisjes maken
26 februari 12.30-14.30 uur of 15.00-17.00 uur

Prachtig is het om vogels in je tuin het hebben. Ze fladderen rond en brengen de mooiste melodieën. Maar hoe zorg je ervoor dat die mooie diertjes jouw tuin weten te vinden? In deze workshop helpen we je een handje bij het vogelvriendelijk maken van je tuin. Je gaat een nestkastje maken voor in je tuin. We denken natuurlijk niet alleen maar aan de vogels. Wat jij mooi vindt is minstens zo belangrijk. Het nestkastje wordt aangekleed en versierd met stofjes, linten, glitters en alles waar jij blij van wordt. Vogels blij, jij blij!

Aanmelden kan via duurzaamheid@vijfheerenlanden.nl met naam, leeftijd en e-mailadres of telefoonnummer.

Besparen met LED Verlichting
3 maart 19.30-20.00 uur

Op dinsdagavond 3 maart 19.30 uur is er een gratis voorlichting over hoe je kan besparen met LED verlichting. In deze dure periode is het fijn om te weten dat je kan bezuinigen op verlichting en dat een LED lamp helemaal niet veel hoeft te kosten. Bovendien kan je tegenwoordig met LED ook heel eenvoudig een gezellige sfeer in huis creëren.

Ingenieur Jeroen van Agt uit Eindhoven vertelt je deze avond op een leuke manier alles wat je wilt weten over LED verlichting:

  • Waar let je op bij het kopen van de juiste lamp?
  • Hoeveel kost een goede lamp die lang meegaat?
  • Hoeveel kan je besparen?
  • Hoe creëer je een gezellige sfeer?

Aanmelden kan via duurzaamheid@vijfheerenlanden.nl met naam, leeftijd en e-mailadres of telefoonnummer.
 

Warmtepompen en zonnepanelen
3 maart 20.30-21.00 uur

Op dinsdagavond 3 maart 20.30 uur is er een gratis voorlichting over warmtepompen en zonnepanelen. 

Ingenieur Jeroen van Agt uit Eindhoven vertelt je deze avond op een leuke manier alles wat je wilt weten over warmtepompen en zonnepanelen:

  • Hoe werkt een warmtepomp
  • Warmtepomp types
  • Besparing met warmtepomp
  • Eigen stroom opwekken met zonnepanelen
  • Besparing met zonnepanelen

Aanmelden kan via duurzaamheid@vijfheerenlanden.nl met naam, leeftijd en e-mailadres of telefoonnummer.
 

Minimaliseren in het gezin
10 maart 19.00-21.30 uur

Vijf jaar geleden besloot Gera van den Berg te minimaliseren in haar huishouden. Minimaliseren is momenteel een hip woord waarbij je allerlei associaties kunt hebben, die niet altijd kloppen, schrijft Van den Berg in het boek Op Orde! minimaliseren in het gezin. Minimaliseren zoals zij het ziet, is alleen dát in je leven en in je huis hebben wat je echt gebruikt en belangrijk vindt.

Op dinsdagavond 10 maart geeft Gera van den Berg handige tips om te minimaliseren. Aanmelden kan via duurzaamheid@vijfheerenlanden.nl met naam, leeftijd en e-mailadres of telefoonnummer.