Afvalinzameling

In onze gemeente haalt Reinigingsdienst Waardlanden het huisvuil op.

Samen met Waardlanden willen wij alle inwoners aanmoedigen en helpen om afval (nóg) beter te scheiden.

Meer informatie over het afvalinzamelingsbeleid en antwoorden op veelgestelde vragen vindt u op  de pagina Samen op weg naar een afvalvrije en schone regio.

Waardlanden app

In de Waardlanden-app vindt u uw persoonlijke afvalkalender, de scheidingswijzer en containerlocaties (voor huishoudelijk afval). U kunt instellen dat u een seintje krijgt als u één van uw containers aan de weg moet zetten.

Ook kunt u met de app een ophaalafspraak voor uw grofvuil maken en u vindt er de adressen en openingstijden van de milieustraten.

Afbeelding met de tekst: Download in de AppStore Afbeelding met de tekst: Ontdek het op GooglePlay

Afvalkalender

Raadpleeg hieronder uw persoonlijke afvalkalender.

Afvalkalender

Milieupas

Half oktober 2023 ontvangen alle inwoners van Vijfheerenlanden een milieupas. Met deze pas kunt u de ondergrondse afvalcontainers openen. Vanaf eind oktober 2023 worden de ondergrondse containers namelijk afgesloten. Hiermee willen we voorkomen dat inwoners uit andere gemeenten of bedrijven deze containers gebruiken voor hun afval.

Op de website van Waardlanden op de pagina Milieupas leest u meer informatie over het gebruik van de milieupas en antwoorden op de veelgestelde vragen.

Milieustraat

Als inwoner (particulier) van de gemeente Vijfheerenlanden kunt u terecht op alle milieustraten van Waardlanden. Vanaf 1 december 2023 heeft u hiervoor de milieupas nodig. U kunt geen bedrijfsafval brengen bij de milieustraten. 

Grofvuil

Maar een ophaalafspraak voor uw grofvuil met de Waardlanden-app of maak een grofvuilafspraak via de website van Waardlanden.

Bedrijfsafval

Bedrijven kunnen voor het aanbieden van hun afval een overeenkomst sluiten met een bedrijf dat bedrijfsafval inzamelt. U kunt geen gebruik maken van de (ondergrondse) afvalcontainers voor particulieren.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website Ondernemersplein op de pagina Bedrijfsafval afgeven. Daar vindt u informatie over onder andere wetten en regels, afvalscheiding en erkende inzamelaars en -verwerkers.

Klachten over afvalinzameling

In de gemeente Vijfheerenlanden haalt Reinigingsdienst Waardlanden het afval bij u op. Is uw afvalcontainer niet geleegd, heeft u een nieuwe nodig of is deze vermist? Is de ondergrondse afvalcontainer vol, stuk of heeft u last van stank uit een ondergrondse afvalcontainer?

Neem contact op met Waardlanden:

Klachten over afval naast de ondergrondse afvalcontainer?

Ziet u afval of grof vuil naast de ondergrondse afvalcontainer liggen? Dan kunt u dat doorgeven aan de gemeente met het formulier Melding openbare ruimte op onze pagina Melding doen..