Afvalstoffenheffing

Iedereen die in de gemeente Vijfheerenlanden woont betaalt afvalstoffenheffing. Met de afvalstoffenheffing kan de gemeente de kosten betalen van het inzamelen en verwerken van huishoudelijk afval.

Iedereen die in de gemeente Vijfheerenlanden woont betaalt afvalstoffenheffing. Met de afvalstoffenheffing kan de gemeente de kosten betalen van het inzamelen en verwerken van huishoudelijk afval. De afvalstoffenheffing wordt per huishouden berekend. De afvalstoffenheffing geldt ook als u nooit huishoudelijk afval aanbiedt. Voor meer informatie over afvalstoffenheffing kunt u de verordening van uw gemeente hieronder bekijken. 

Verandering in belastingen, tarieven en verordeningen

Sinds 1 januari 2019 zijn de gemeenten Vianen, Leerdam en Zederik samen de gemeente Vijfheerenlanden. Belastingen, tarieven en verordeningen moeten door de nieuwe gemeenteraad zijn vastgesteld. Het kan dus zijn dat u nu nog andere belastingen, tarieven of verordeningen heeft dan andere inwoners van Vijfheerenlanden. De gemeenteraad neemt zo snel mogelijk, in ieder geval binnen twee jaar, een besluit over de nieuwe belastingen, tarieven en verordeningen voor de hele gemeente Vijfheerenlanden.

Verordening afvalstoffenheffing Leerdam

Verordening afvalstoffenheffing Vianen

Verordening afvalstoffenheffing Zederik