Noodverordening van kracht

Vanaf maandag 16 maart 2020 tot en met 6 april 2020 is een noodverordening van kracht in de Veiligheidsregio Utrecht.

Dit betekent dat de voorzitter van de veiligheidsregio ter bescherming van de veiligheid en gezondheid heeft besloten om bijeenkomsten met meer dan 100 personen te verbieden. Scholen en kinderdagverblijven zijn gesloten. Ook alle eet- en drinkgelegenheden, sport- en fitnessclubs, sauna’s, seksinrichtingen en coffeeshops worden gesloten. Dit ter voorkoming van verdere verspreiding van het virus COVID-19.

Wat als je je niet aan de noodverordening houdt

Handelen in strijd met de noodverordening is strafbaar. De politie en de gemeenten werken samen aan het handhaven van de maatregelen. We informeren alle betrokkenen zo snel mogelijk uitgebreid over de noodverordening. Zowel de politie, als de gemeente (in naam van het lokale bestuur) kan inwoners en organisaties aanspreken op het niet naleven van de verordening. In uiterste gevallen kan een last onder dwangsom en/of inhechtenisneming worden opgelegd.

Afgelaste bijeenkomsten/evenementen

In de laatste maatregelen staat dat alle bijeenkomsten worden afgelast.

Alle evenementen die worden georganiseerd door de gemeente Vijfheerenlanden tot 6 april 2020 zijn afgelast. Zoals premier Rutte zei, is het aan de organisator van een evenement om de huidige maatregelen toe te passen. De gemeente kan niet voor hen bepalen HOE zij dat precies doen. Het is immers maatwerk. Lees hier de maatregelen van de Rijksoverheid.

We wensen u veel succes en sterkte de komende tijd. Alvast bedankt voor hulp en begrip om samen verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.