Regels horeca en terras gedurende COVID-19 periode

Wat mag en kan er nu wél? Een vraag die we veel horen en die u als horeca ondernemer wellicht ook zelf heeft.

Hier leest u welke regels er gelden voor de horeca. Vanuit rijksoverheid maar ook die genoemd worden in de regionale noodverordening.

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid

Noodverordening Veiligheidsregio Utrecht

In de noodverordening staat hoe we in onze gemeente met de landelijke richtlijnen omgaan.

Hieronder hebben wij een paar onderwerpen uitgelicht.

We willen benadrukken en u met klem vragen dat u verstandig omgaat met wat er nog is toegestaan. Het doel in deze fase is de contactmomenten te verkleinen zodat het aantal besmettingen terugloopt.

Afhaal en bezorging

Afhaal eten om mee naar buiten of naar huis te nemen is toegestaan. Uw bezoekers mogen dit eten niet in uw horecazaak opeten. Dit mag u doen tot 01.00 uur. Daarna dient uw horecazaak voor de afhaalfunctie gesloten. Er mag ook na 01:00 uur niet worden bezorgd. Bezorgen mag ook.

Heeft u een winkel dan gelden voor u andere tijden. Koopavonden zijn niet toegestaan, u mag tot 20:00 uur open zijn. De winkeltijden zoals genoemd in de Winkeltijdenwet, dit houdt in dat u tot 22:00 uur open mag zijn voor afhaal of bezorging. U zorgt ervoor dat uw bezoekers bij het afhalen minimaal 1.5 meter afstand houden tot elkaar en u.

Coffeeshops moeten ook gesloten zijn. U mag slechts bezoekers ontvangen voor afhaal. Afhalen bij de coffeeshop mag alleen tussen 07:00 en 20:00 uur.

Verkoop alcohol

Na 20:00 uur ’s avonds mogen er geen alcoholhoudende dranken verkocht worden, niet voor de afhaal en bezorging.

Meerdere functies zoals een dorpshuis

Heeft u pand met een gecombineerde functie? Dan kunt de ruimtes zonder bar verhuren, dit mag tussen 07:00 uur en 01:00 uur. De ruimte waar een bar aanwezig is mag niet gebruikt worden en houdt u gesloten.

Hoeveel personen kunt u dan toelaten?

Dit mogen maximaal 30 personen zijn mits het geen groep betreft. Bezoekers die samen ‘horen’ zoals vrienden / familie / leden van dezelfde club mogen met maximaal 4 personen bij elkaar zitten, rekening houdend met de 1.5 meter regel.

Dus in een ruimte waar geen bar aanwezig is mag u verschillende reserveringen toelaten tot maximaal 4 per tafel en maximaal 30 pers per ruimte. Rekening houdend met de 1.5 meter regel.

Mogen mijn klanten eten afhalen en meenemen naar de zaal?

Nee dit mag niet. Afhaal eten om mee naar buiten of naar huis te nemen en te bezorgen is toegestaan. Uw bezoekers mogen dit eten niet in uw horecazaak of zaal opeten.

Snooker-biljarthallen / speelhal / bowlen / darten / indoorspeelhal / max. 30 personen

Voor een snooker- en biljarthal, lasergamehal, bowling, darting, bungelland, ballenbak, binnenspeeltuin en apenkooiland, speelhal, arcadehal, een (drive in) bioscoop mogen maximaal 30 personen toelaten. Dit geldt zowel voor kinderen als volwassenen.

Winterterras

Heeft u een horecazaak en wilt u uw terras winterklaar maken, zodat de gasten er warm bij zitten? Wij denken graag met u mee.
Mail uw idee naar horeca@vijfheerenlanden.nl.

Welke informatie hebben wij nodig?

U leest hier binnenkort wat we graag willen ontvangen. U kunt uzelf in ieder geval vast op bovenstaand emailadres aanmelden.

Aanvraag

Aanvraag tijdelijke aanpassing terras

Aanvraag tijdelijke aanpassing terras (DigiD)

Aanvraag tijdelijke aanpassing terras (eHerkenning)