Kansen voor alle kinderen

Voor kinderen is meedoen aan sport of cultuur een belangrijke uitlaatklep. Goed voor hun gezondheid en belangrijk in de opvoeding. De gemeente Vijfheerenlanden heeft regelingen waardoor niemand buitenspel komt te staan.

Kansen voor alle kinderen!

Voor kinderen is meedoen aan sport of cultuur een belangrijke uitlaatklep. Goed voor hun gezondheid en belangrijk in de opvoeding. Echter, lid worden van een sport- en/of cultuurvereniging en/of het deelnemen aan zwemlessen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Soms is er geen of niet genoeg geld voor contributie. Om te voorkomen dat deze kinderen buitenspel komen te staan zijn er in de gemeente Vijfheerenlanden verschillende regelingen. Deze regelingen betalen de contributie van de vereniging of vergoeden de kleding en zijn bedoeld voor ouders die niet meer verdienen dan 120% van het minimumloon.

Aanmelden

In 2019 zijn zowel WIL (Werk en Inkomen Lekstroom) als AVRES nog actief binnen onze gemeente. Zij werken binnen de oude gemeentegrenzen. 

Bent u een inwoner van de voormalige gemeente Vianen? Dan kunt u op wil-lekstroom.nl informatie vinden over de regelingen die u kunt gebruiken. Zij kijken ook of u met uw inkomen in aanmerking komt voor een regeling. De wijkwinkel kan u helpen bij de aanvraag.

Bent u een inwoner van de voormalige gemeenten Zederik of Leerdam? Dan kunt u op avres.nl informatie vinden over de regelingen die u kunt gebruiken. Zij kijken ook of u met uw inkomen in aanmerking komt voor een regeling. De Formulierenbrigade en SamenDoen kunnen u helpen bij de aanvraag.